Geert De Bolster
Geert De Bolster

Hoe maak je impact op het geluk van honden

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Hoe meer je je bewust wordt van hoe je je hond gelukkig kunt maken, hoe meer je ook ziet hoe sommige andere honden lijden. Of anders gezegd: hoe meer bewustheid je ontwikkelt, hoe meer je ziet.

 

Vaak hoor ik dat men andere hondenliefhebbers wil helpen om beter met hun hond om te gaan. Je spreekt een hondeneigenaar aan maar komt van een kale reis thuis, want men wil niet naar je luisteren.

 

Bijvoorbeeld: Je merkt dat een hond veel negatieve stress heeft omdat hij zich in een veel te moeilijke omstandigheid bevindt. Je hebt het gevoel dat de verzorger het allemaal oké vindt en het lijden van zijn of haar hond niet ziet.

 

Je benadert de persoon en geeft aan dat zijn of haar hond bang is en daardoor acute stress heeft. De persoon kijkt je verwonderd aan en geeft aan dat zijn of haar hond zich altijd zo gedraagt en helemaal geen stress heeft.

 

Daar sta je dan, met jouw goed bedoelde raad.

 

In dit artikel geef ik je 7 aandachtspunten waarmee je impact kunt maken op het geluk van honden.

 

 1. Identificeer jouw passie voor het welzijn van honden
  Hoe voelt het voor jou als je merkt dat je hond gelukkig is? Laat het herkennen van dit aangename gevoel jouw passie voor het welzijn van honden ondersteunen.
 2. Besef dat je eigen geluk, het geluk van je hond bekrachtigt.
  Een leerling vroeg aan zijn leraar: “wie is de beste mens, hij die alleen voor anderen zorgt en niet voor zichzelf, of hij die enkel voor zichzelf zorgt en niet voor een ander”? De leraar antwoordde: “Hij die enkel voor zichzelf zorgt is de beste mens”.

   

  Weet dat het belangrijk is om ook aan je eigen geluk te werken want je hond voelt zich goed wanneer jij je goed voelt.

   

 3. Deel je geluk met de ander
  Zorg dat andere hondeneigenaren het geluk van jou en je hond kunnen waarnemen. Het is niet moeilijk. Ieder levend wezen wil geluk ontdekken. Andere hondeneigenaren zullen vanzelf geraakt worden door het positieve gevoel van jou en je hond.

   

 4. Wacht tot anderen jou aankijken en glimlach
  Elkaar een goeie dag zeggen is het mooiste wat er is. Houd andere hondeneigenaren in de gaten en wanneer men oogcontact met je maakt, glimlach en zeg: “goeiedag”.

   

 5. Help wanneer de ander het vraagt
  Vermijd het om het probleem van de andere hondenliefhebber en/of zijn of haar hond te hebben, zonder dat men er zelf over begint te praten.

   

 6. Luisteren is de grootste kracht
  Neem de tijd om naar de ander te luisteren. Denk aan jou passie: bijdragen tot het geluk van honden. Wanneer je kunt luisteren naar de andere hondeneigenaar, draag je onmiddellijk bij aan het geluk van de ander. Ieder levend wezen wil gezien en gehoord worden. Actief luisteren zorgt ervoor dat men uit zichzelf tot inzicht komt.

   

 7. Wens de ander en zijn of haar hond het goede toe
  Aan het einde van het gesprek, hoe kort of hoe lang het ook moge zijn, kom je weer terug naar je aspiratie en wens je de hondeneigenaar en de hond het allerbest toe: “veel geluk verder”.

NB: Als je merkt dat het welzijn van een hond ernstige schade kan oplopen en de eigenaar zich er niet bewust van is, dien je jouw verantwoordelijkheid op te nemen. Wees moedig en kijk niet weg. Handel met respect voor mens en hond.

 

Op het geluk van jou en je hond,

 

Geert

 

Meer lezen?

 

Wanneer is je hond gelukkig

 

De onvoorwaardelijke liefde van een hond

 

Hoe los je het probleemgedrag van je hond op

 

Wil je meer inspirerende informatie over honden ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Laat hier je naam en email achter

Wij nemen je privacy ernstig

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
3 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mathilde Hofkes
Mathilde Hofkes
6 maanden geleden

Ongevraagd advies geven is zelden tot nooit een goed idee. Heel begrijpelijk, zelf zou je dat ook niet prettig vinden. Terzijde Geert: “impact maken” is enigszins krom taalgebruik, vind je niet?

Wil jij mijn volgende blogs graag rechtstreeks in jouw mailbox?

Laat hieronder jouw gegevens na.

Wij nemen je privacy ernstig

Wil jij mijn volgende blogs graag rechtstreeks in jouw mailbox?

Laat hieronder jouw gegevens na.

Wij nemen je privacy ernstig