De connectiemethode Geert De Bolster logo header

Geert De Bolster - Hondenpsycholoog

Geert De Bolster
Hondenpsycholoog

Mijn missie: Bijdragen aan het geluk van mens en hond door kennisoverdracht en ondersteuning

Professioneel hondentrainer sinds 1986

Mijn besluit om hondentrainer te worden werd jong gemaakt. Al sinds mijn zestiende train ik honden. Later in het leven werd ik een van de Vlaamse pioniers in hondengedragstherapie.

Van hondentrainer naar hondenpsycholoog

Toen ik op zestienjarige leeftijd mijn vrouw, Irma, leerde kennen, voelde zij mijn aantrekkingskracht tot honden aan en deed me een Duitste herder cadeau. Samen met mijn nieuwe hond, Tosca, sloot ik aan bij de lokale hondenclub om te trainen. En hoewel ik me daar op dat moment niet van bewust was, ging het er best hard aan toe. De trainingen bestonden vooral uit roepen, duwen en trekken. Iets dat ergens in mijn onderbewuste bleef sluimeren, ik voelde dat er iets niet klopte. En dus stapte ik uit de club om aan zelfstudie te doen.

 

Het was pas in 2012 dat ik mij de Mechelse herder uit mijn kindertijd herinnerde. Vanuit mijn kindbeleving had ik urenlange gesprekken met die hond. Een warme herinnering die voor mij de doorslag gaf, want sindsdien is mijn filosofie dat honden perfect zijn, helemaal zoals ze zijn. Het zijn voelende persoonlijkheden die geen opvoeding of training nodig hebben. Wel de liefde en het geduld van hun verzorgers. Met die nieuwe bewustheid transformeerde ik van hondentrainer naar hondenpsycholoog.

Mindfulness, het beoefenen van milde, open aandacht als basis van vertrouwen

Ik word me er steeds dieper van bewust dat mensen en dieren maar één doel hebben, en dat is gelukkig zijn. Het goede nieuws is dat er altijd voldoende omstandigheden zijn om geluk te ervaren. Mensen en honden staan automatisch tot – en met – elkaar in verbinding en beïnvloeden elkaars geluksgevoel. Wel is de voorwaarde dat je de ander begrijpt en bereid bent om zijn of haar perspectief onvoorwaardelijk bestaansrecht te geven. Dat doe je met milde, open aandacht, in het moment en zonder te oordelen. Iets wat honden al vanzelfsprekend in de praktijk omzetten.

 

Ik heb er vertrouwen in dat iedere mens en iedere hond een perfecte kern bezit waar altijd iets moois uit kan groeien. Met dat vertrouwen begeleid ik hondeneigenaren om van hen de best mogelijke verzorgers van hun hond te worden.

Mijn missie vandaag: het welzijn van jouw hond en jezelf

Mijn kennis vandaag vloeit voort uit studies en een jarenlange ervaring. Het meeste heb ik mogen leren van de honden en mensen waarmee ik samenwerkte. De interactie tussen mens en hond, en de connectie die ik daarbij ervaar, zijn nog altijd de voedingsbodem voor mijn constante groei. Mijn missie is en blijft dan ook om iedere hondeneigenaar op weg te helpen om goed met zijn of haar hond om te gaan. En hen zo te begeleiden op het pad van welzijn en geluk.

0
Jaar ervaring
0 +
Tevreden klanten
0
Eigen honden opgevoed

Mijn loopbaan

1986

 • Start beroep van hondentrainer.

1996

 • Introductie van beloningsgerichte hondentraining in België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland en Finland.
 • Uitgave van #bestseller boek: Je hond trainen en opvoeden.
 • Ontwikkelaar van de eerste opleiding voor hondentrainers in België.

1997

 • Ontwikkeling van een eigen kwaliteitslabel voor hondentrainers.

2005

 • Gedragstherapeut voor honden in het TV programma ‘Vinger aan de poot’ bij VTM.

2009

 • Ontwikkeling eigen training en opvoedingsmethode – de connectiemethode
 • Uitgave van boek en DVD – Je hond opleiden met de connectiemethode.
 • Ontwikkeling TV format ‘Het zal je hond maar zijn’ voor VTM.

2013

 • Beloningsgerichte training en opvoeding transformeert tot vriendelijke en geweldloze communicatie waarbij hond en eigenaar kunnen zijn wie ze zijn.
 • De opleiding tot hondengedragsbegeleider wordt aangepast aan de nieuwe visie van de connectiemethode® waarbij enthousiaste hondenliefhebbers worden opgeleid tot coach opvoeding van de hond en coach specialist probleemgedrag.

2018

 • Uitgave van het boek ‘Je hond opvoeden met de connectiemethode’.

2022

 • Lancering van de een online leeromgeving en – community voor gelijkgezinde hondeneigenaren.

Aanbod

Leer het gedrag van je hond begrijpen en ontdek de beste manier om
de band tussen jou en je hond te versterken.

Hondenschool Online

Ontwikkel meer zelfvertrouwen door verwerven van kennis over je hond.

De Bolster Academy

Opleiding tot hondengedragsbegeleider de connectiemethode®

Online community

Verbinden en samenwerken met gelijkgezinde hondeneigenaar

Wij nemen je privacy ernstig

Krijg toegang tot de GRATIS cursus

6 spelregels om je hond op te voeden

Wij nemen je privacy ernstig