Geert de Bolster connectiemethode en auteur

Geert De Bolster – Hondenpsycholoog

Geert De Bolster | Hondenpsycholoog

Missie: Bijdragen aan het geluk van hond en mens door kennisoverdracht en ondersteuning.

Dat is de visie van Geert De Bolster.

Hij deelde zijn leven met meer dan 20 honden, en mocht al duizenden gezinnen begeleiden bij de opvoeding van hun honden. Geert is de ontwikkelaar van de connectiemethode®.

Geert de bolster hondentrainer met 30 jaar ervaring

Hondengedragsbegeleider vanaf het eerste uur

Geert De Bolster (1964) begint met honden te werken op zestienjarige leeftijd. Al snel staat zijn besluit vast: dit wordt zijn beroep. Als één van Vlaanderens pioniers trekt hij de kaart van ‘professionele begeleiding voor hondenliefhebbers en hun honden’.

Leren van honden en mensen

Door jarenlange ervaring en studie heeft Geert een enorme kennis over honden. Hij leert het liefst van de honden en de mensen waarmee hij werkt. De interacties tussen mens en hond, de connecties die ontstaan tijdens de begeleiding, zijn een voedingsbodem voor constante groei.

Van hondentrainer naar hondenpsycholoog

Geert had als kind een korte relatie met een Mechelse herdershond. Vanuit zijn kindbeleving kon hij lange gesprekken voeren met deze hond. Op 16 jarige leeftijd leerde hij zijn huidige vrouw kennen. Irma voelde zijn aantrekkingskracht tot honden en deed hem zijn eerste persoonlijke hond, Tosca, een Duitse herdershond cadeau. En toen begon het.

Geert ging met zijn hond trainen in een hondenclub. Het ging er hard aan toe, maar daar was hij zich niet van bewust. De hondentraining bestond uit roepen, duwen, stampen en trekken. Doordat hij onbewust voelde dat er iets niet klopte, ging hij op zoek naar oplossingen en begon met zelfstudie.

Het duurde tot 2012 (leeftijd 48 jaar) dat hij zich de gesprekken met de Mechelse herdershond herinnerde en tot inzicht kwam dat honden perfect zijn zoals ze zijn. Honden zijn voelende persoonlijkheden en hebben geen opvoeding, noch hondentraining nodig, maar begrip en geduld van hun verzorgers. Met deze bewustheid transformeerde Geert van een hondentrainer naar een hondenpsycholoog. Zijn missie is nu, mens en dier begeleiden op het pad van welzijn en geluk.

Open en milde aandacht als basis van vertrouwen

Het beoefenen van open en milde aandacht draagt bij tot het steeds dieper wordende bewust zijn dat dieren en mensen maar één doel hebben, namelijk gelukkig zijn, en dat er altijd voldoende omstandigheden zijn om dat geluk te ervaren. Mensen en honden staan automatisch in relatie tot – en met elkaar en kunnen elkaars welzijn en geluk beïnvloeden. De enige voorwaarde is dat men de ander begrijpt en de bereidheid heeft om het perspectief van de ander, onvoorwaardelijk bestaansrecht te geven, en met een open geest, met mildheid en zonder te oordelen, in het moment bij de ander en zichzelf aanwezig te zijn. Deze bewustheid biedt Geert het vertrouwen dat ieder mens en ieder dier een perfecte kern bezit, en dat inzicht in de persoonlijke behoefte van zowel de hond als zijn gezin de nodige aandacht en begrip verdient. Met dit vertrouwen begeleidt Geert het gezin van de hond, zodat ieder gezinslid, op zijn beurt de beste verzorger voor de hond kan zijn.

Het carrièrepad van Geert De Bolster

1986

5

Start praktijk hondengedragsbegeleiding.

5

Aanpak aan de hand van het dominantiemodel en strafgerichte hondentraining.

1996

5

Aanpak aan de hand van het hondentrainingsmodel – beloningsgericht en clickertraining.

5

Auteur van het boek Uw hond trainen en opvoeden

5

Ontwikkeling eerste opleiding voor hondengedragsbegeleiders i.s.m. Syntra Vlaanderen (toen Vormingsinstituut)

1997

5

Organisator opleiding voor hondengedragsbegeleiders in eigen beheer.

2005

5

Hondenpsycholoog bij VTM – Vinger aan de poot

2009

5

Opvoeding en training worden 2 verschillende onderdelen van het omgaan met honden.

5

Ontwikkeling eigen opvoedings- en trainingsmethode voor huishonden: de connectiemethode®.

5

TV programma – VTM – Het zal je hond maar zijn

2013

5

De beloningsgerichte opvoedingsmethode, de ‘connectiemethode’, transformeert tot een vriendelijke communicatiemethode waarbij honden en hun verzorgers mogen zijn wie ze zijn.

2018

2022

5

Op 24 januari 2022 wordt er een online leeromgeving met community actief. Hondeneigenaren zullen toegang hebben tot online cursussen en met elkaar in connectie kunnen treden. Hiermee zal Geert een extra mogelijkheid bieden aan hondeneigenaren zodat er nog meer succes in het omgaan met hun honden kan worden bereikt.

Het boek van Geert De Bolster:
Je hond opvoeden met de Connectiemethode®

Het boek 'Je hond opvoeden met de connectiemethode' is jouw gids die je helpt bij de opvoeding van je hond. Je leest in dit boek meer over:

N

het natuurlijk gedrag van honden

N

verschillende ontwikkelingsfasen van honden

N

hondentaal

N

hondengedrag

N

de socialisatie van een puppy

N

gedrag van een puberende hond

N

probleemgedrag van honden

Je hond opvoeden met de connectiemethode Boek van Geert De Bolster

Wil je een gesigneerd exemplaar? Dat kan! Laat het weten bij de bestelling en we schrijven een persoonlijke boodschap.

Geert De Bolster

Geert De Bolster

Antwoord meestal binnen de 3uur

De chat is nu Offline

Geert De Bolster

Hallo 👋,

Met Geert, hoe kan ik je helpen?

Start met chatten
chat