Omdat jouw hond zich beter zou gedragen, heeft hij jouw steun en begeleiding nodig

Persoonlijke coaching nodig?

Juist omgaan met het probleemgedrag van je hond is de oplossing

Je hond valt uit aan de leiband en je probeert het probleem onder controle te krijgen. Of je hond blaft en vernielt het huis als hij alleen is waardoor je zelf stress ervaart. Misschien is bezoek ontvangen lastig omdat je hond emotioneel reageert en daardoor opspringt en hapt. Kortom: je ervaart het ongewenst gedrag van je hond als een probleem en wil graag een oplossing. 

 

Misschien heb je al van alles geprobeerd, zonder resultaat. Daardoor kan je je onzeker en gefrustreerd voelen, of ben je bang dat het probleemgedrag van je hond uit de hand loopt.

 

Een samenwerking met een hondengedragsbegeleider – specialist probleemgedrag bij honden is dan de beste keuze die je kunt maken.

 

Hondengedragsbegeleiding volgens de connectiemethode® bij je thuis is mogelijk in Vlaanderen en Nederland.

Herken je deze signalen?

Heeft mijn hond speciale training nodig? Is het mijn fout dat mijn hond een gedragsprobleem heeft? Hoe kan ik het probleem oplossen? Moet ik oefeningen doen, en welke dan? Het ongewenst gedrag van je hond roept veel vragen en onzekerheden op. Zijn de signalen hieronder herkenbaar voor je?

Probleemgedrag van je hond is normaal hondengedrag

Meestal is het ongewenst gedrag van je hond normaal gedrag van een huishond, maar ervaar jij het als een probleem. Wacht je te lang om er op een goede manier mee om te gaan? Dan kan het probleemgedrag omslaan in een gedragsprobleem. En dan komt het welzijn van je hond in gevaar.

 

Je hond heeft nood aan jouw begeleiding en steun. Dat zal hem een veilig gevoel en vertrouwen in je geven. Wanneer je je hond de juiste begeleiding biedt, zal het ongewenst gedrag, vanzelf tot aangepast gedrag transformeren.

Gedragstherapie honden Geert De Bolster

Na 5 jaar ontelbaar vele adviezen, trainingsmethodes, alternatieve therapieën, noem maar op… kwamen we in juni 2021 bij Geert terecht. Een hele ommezwaai om na intensief in te zetten op trainen (met wisselende en steeds tijdelijke resultaten) nu alles vanuit het perspectief en de eigenheid van onze hond te bekijken.

 

Dankzij de adviezen van Geert die zijn kennis zo bevattelijk deelt, je doet nadenken en je het vertrouwen geeft dat je de expert bent van je eigen hond met alles wat je leert, hebben wij nu een heel ander leven met onze hond. En vooral: onze hond heeft een heel ander leven!

 

Denken op maat van zijn mogelijkheden en rustig aan onze connectie werken loont nog alle dagen. We blijven nog steeds leren en sinds het opstarten van de online community delen we ook onze ervaringen met anderen.

 

Een zeer waardevolle toevoeging!

 

Bedankt Geert!

Els De Clercq

Dit mag je verwachten van persoonlijke begeleiding bij probleemgedrag van je hond

Connectiemethode logo groen

Hondengedragsbegeleiding met de connectiemethode®

Dankzij jouw zelfvertrouwen zullen de problemen die je door het ongewenst gedrag van je hond ervaart onmiddellijk afnemen.

Hoe verloopt coaching bij probleemgedrag van je hond aan huis?

Gedragstherapie honden De connectiemethode Geert De Bolster geluk

Gedragsproblemen waaraan je samen met een professionele hondengedragsbegeleider kunt werken:

Waarop mag je rekenen:

Honderden hondeneigenaren gingen je voor

Ik ontwikkelde een hondvriendelijke en geweldloze communicatiemethode waarmee al honderden honden en hun eigenaren gelukkig werden.

Onze border collie Line is eentje met een gebruiksaanwijzing. Door haar extreme angst voor alles wat beweegt, geluiden, nieuwe mensen en voorwerpen kan zij agressief uithalen. Daardoor werd ze bijna door iedereen opgegeven. Dankzij Geert heeft ze een eerlijke kans gekregen. Geert heeft ons geleerd om Line beter te begrijpen en om haar met de ‘juiste’ handelingen te begeleiden. Hierdoor heeft Line ons leren vertrouwen en kan ze zo haar angsten beter controleren. We zijn Geert enorm dankbaar dat hij van een onhandelbare Line een fantastische vriend heeft gemaakt. Geert is een topper in zijn vak.

Caroline Iduyt

Veelgestelde vragen

Wat is het tarief voor gedragstherapie voor mijn hond

De tarieven voor gedragsbegeleiding voor het probleemgedrag van je hond zijn afhankelijk van de coach in jouw regio. Neem contact op  met een hondengedragsbegeleider uit jouw regio.

Wanneer heb ik een begeleidingspakket ‘gedragstherapie voor honden’ nodig?

Je kunt een persoonlijke coaching bij de gedragstherapie van je hond aanvragen van zodra je merkt dat je ergens tegenaan loopt of merkt dat je hond meer dan normaal stress ervaart of ongewenst gedrag gaat vertonen.

Is mijn hond niet te oud om te leren?

Net zoals mensen, zijn honden nooit te oud om te leren. Uiteraard kan de snelheid waarmee je hond leert, afhankelijk van zijn leeftijd korter of langer zijn.

Hoe verloopt een gedragsconsult voor mijn hond?

We maken een afspraak via e-mail. Het gedragsconsult vindt bij je thuis in Brugge of via Zoom plaats. We kijken naar de oorzaak van het gedragsprobleem van je hond en onderzoeken hoe je het best met het probleem kunt omgaan. Je krijgt onmiddellijk praktisch advies.

Zal ik met 4 sessies voldoende resultaat boeken?

Het doel is dat jij gecoacht wordt zodat je zelf de expert van je hond wordt en de gedragstherapie van je hond succesvol kunt begeleiden. In principe zijn 4 sessies voldoende omdat hij nadien alleen verder zou kunnen doen. Uiteraard hebben we als doel dat het probleem voor jou is opgelost. Maar in sommige gevallen, leidt een hond aan een structureel aangeboren gedragsprobleem en zal de gedragstherapie nooit helemaal beëindigen.

Wordt er gewerkt met beloning?

Neen, Gedragstherapie met de connectiemethode® is geen hondentraining met beloning met snoepjes of andere beloningsvormen. Je hond is perfect zoals hij is. Jij bent degene die de training volgt met als doel om de expert van je hond te worden. Je verwerft inzicht in het gedragsprobleem van je hond. Je leert hoe je je hond leiding kunt geven zodat hij meer vertrouwen ontwikkelt en zelf zijn gedrag gaat aanpassen.

Wordt er gewerkt met straftechnieken?

Neen, er wordt niet gestraft. Straf werkt alleen op korte termijn. Op lange termijn is straf verantwoordelijk voor de toename van het probleem of het ontstaan van een ander gedragsprobleem. Bovendien is straf nadelig voor het welzijn van je hond. Straf verhindert de opbouw van een goede vriendschapsband tussen jou en je hond.

Wat is de normale tijdsbesteding per dag voor een gedragstherapie van mijn hond?

De connectiemethode is vriendelijke en geweldloze communicatie. Je oefent aandachtig kijken en luisteren naar je hond en jezelf. Verder ga je informeel oefenen om je inzichten in praktijk te brengen. Naast de normale tijd en aandacht die iedere hond van zijn verzorger vraagt, hoe je geen extra tijd vrij te maken.

Wat als ik eens een afspraak niet kan nakomen?

Afspraken kunnen tot 48 uur op voorhand worden verplaatst naar een ander moment. Houd er wel rekening mee dat je de beste resultaten behaalt als je een bepaalde continuïteit in de begeleiding wordt aangehouden.

Wat als ik door omstandigheden het begeleidingstraject moet onderbreken?

In principe is het de bedoeling dat de begeleiding blijft doorlopen en niet wordt onderbroken. Maar in nood kan de periode met maximaal één maand verlengd worden.

Kan ik tussentijdse feedback ontvangen?

Je kunt iedere week vragen of opmerkingen mailen. Op dinsdagnamiddag worden jouw vragen persoonlijk via WhatsApp of mail beantwoord.

Hoe kan ik de persoonlijke coaching betalen?

Betaling gebeurt via overschrijving op rekeningnummer BE57280046685935.

Met de connectiemethode® probeer je het gedragsprobleem van je hond niet weg te trainen of met allerlei technieken te onderdrukken.

 

De connectiemethode® is een levensstijl waarmee je om een mindful manier, vanuit je hart met het probleemgedrag van je hond leert omgaat. 

Gedragstherapie honden De connectiemethode Geert De Bolster

Klaar om beter met het probleemgedrag van je hond om te gaan?

Heb je vragen over probleemgedrag van je hond?

Krijg antwoord op jouw vragen. Neem contact op met Geert De Bolster

Maak een afspraak met een coach in jouw regio.

Vind een coach van de connectiemethode in Vlaanderen en Nederland

Wil je het gedrag van je hond beter begrijpen?

Bekijk mijn gratis videotraining

Laat hieronder jouw gegevens na.

Wij nemen je privacy ernstig

Wil je het gedrag van je hond beter begrijpen?

Bekijk mijn gratis videotraining

Laat hieronder jouw gegevens na.

Wij nemen je privacy ernstig

Waarmee kunnen we jou helpen?