De connectiemethode®

Een levensstijl gebaseerd op mindful samenleven met je hond vanuit het hart

Opvoeden door de ogen van je hond

In verbinding met jezelf én je hond

Sinds ik kennis maakte met de connectiemethode van Geert, kan ik me geen andere manier van omgaan met honden meer indenken. Voor mij voelt het als heel naturel omgaan met deze prachtige dieren.

Sara Vandenbergh

Je hond opvoeden is omgaan met jezelf

Jij bent het die jouw hond dient op te voeden. Met de connectiemethode® kijken we naar opvoeden als zorgen voor het geluk van de hond.

De beste manier om voor je hond te zorgen doe je door goed voor jezelf te zorgen en jouw geluksgevoel met hem te delen.

Mindfulness als basis voor veiligheid, vertrouwen en vreugde

Samen met je hond gelukkig zijn gebeurt automatisch, op voorwaarde dat jullie zich beiden veilig voelen, vertrouwen ontwikkelen en vreugde ervaren.

 

Geluk is een staat van zijn. Geluk is niet ergens naartoe. Je hoeft niets te bereiken om gelukkig te zijn. Geluk vind je enkel in het huidige moment.

 

Met de connectiemethode® kijken we naar wat er nu is en naar welke omstandigheden bijdragen tot geluk en welke verantwoordelijk zijn voor stress, angst en frustratie en dus problemen kunnen veroorzaken.

Jouw hond jouw steun en begeleiding nodig

Je hond heeft steun en leiding van een zelfbewuste en vriendelijke begeleider nodig. Met de connectiemethode® ga jij het ontwikkelingsproces van je hond begeleiden zodat hij zich positief zal aanpassen aan het leven binnen jouw gezin. Dat doe je door jouw kennis over honden bij te scholen en jezelf te ontwikkelen tot hondenverzorger.

 

Je hond zal jouw vertrouwen en kunde opmerken en zich automatisch door jou laten begeleiden. Het effect is een gelukkige hond, een gelukkig mens en een gelukkige relatie tussen hond en mens.

 

Wat heeft de connectiemethode® jou te bieden

5/5

Hond centraal, Geert luistert en geeft advies op maat, ook baasje wordt met zachte hand gecoacht en bijgestuurd ;p, focus op liefde voor je dier en NIET vanuit machtspositie respect opbouwend, geen traditionele beloningsaanpak, wel grenzen aangevend

Sylvia Van Loo

5/5

Alle trainingen zijn zinloos geweest! Met de connectiemethode leer je omgaan met je lieve viervoeter, de sleutel tot een succesvolle opvoeding. Lucca is rustig nu, minder angstig en nog steeds een grote lieverd, dankjewel Geert

Ann Vandewynckele

5/5

Tijdens mijn studies deed ik de opleiding bij Geert. Ik was vooral op zoek naar antwoorden die ik niet vond bij de beloningsgerichte hondenschool. De connectiemethode is zoveel meer dan enkel hondengedrag en ondersteunen van hondeneigenaars, een soort ‘way of life’.

Laura Decoene

5/5

Ik merk op hoe belangrijk de connectiemethode voor mij al geweest is. Dat ik als mens en als verzorger al zoveel gegroeid ben. En eigenlijk ook wel trots daar op ben. Want toen ik zo teleurgesteld en gekwetst was in mezelf, was omdat ik mijlenver zat van waar ik nu ben.

Mariet Vandeweghe

Zo werkt de connectiemethode®

‘Methode’ is het woord connectiemethode verwijst niet naar de methodiek om je hond te trainen of op te voeden, maar wel naar een specifieke levensstijl.

 

De connectiemethode® is een levensstijl met als basis dat ieder levend wezen alle kwaliteiten in zich heeft waarmee het zichzelf tot zijn beste zelf kan ontwikkelen. Wat er nodig is, is samen ‘zijn’ en de mogelijkheid tot co-regulatie met andere sociale wezens.

 

Als hondenverzorger bij jij jouw hond ’s steun en toeverlaat. Je kunt deze taak op jou nemen door jezelf te ontwikkelen tot het beste baasje van je hond.

3 pijlers van de connectiemethode®

  1. verwerf kennis en inzicht over hondentaal, het natuurlijk gedrag van je hond en zijn  basisnoden.

  2. Maak intuïtief met jezelf en je hond en dit volgens de 3 vragen van de connectiemethode®:
    – Hoe gaat het met jou?
    – Wat wil je?
    – Wat heb je nodig?

  3. Praktiseer een mindful levensstijl en kijk naar je hond als individu dat, net als jij, gelukkig wil zijn.

Veel gestelde vragen

Op welke manier kan ik met de connectiemethode aan de slag?

Om de connectiemethode te leren kennen kan je het boek: Je hond opvoeden met de connectiemethode lezen. Daarmee zal je al heel wat inspiratie opdoen om volgens deze vriendelijke en geweldloze communicatiemethode met je hond te kunnen omgaan en hem op te voeden.

 

Met individuele begeleiding door een professionele hondengedragsbegeleider bij je thuis, kan je stap voor stap je hond opvoeden en effectief leren omgaan met het eventuele probleemgedrag van je hond.

 

De belangrijkste manier om met de connectiemethode aan de slag te gaan is door het te doen. Anderzijds is het belangrijk dat je wat kennis hebt over honden. Met de hondenschool online kan je online cursussen volgen over hondentaal, het begrijpen van honden en wandelen aan de leiband.

 

En als kers op de taart kan je lid worden van de warmste en veiligste online community voor hondenverzorgers. Daar kun je al je vragen kwijt, krijg je feedback en extra advies. Je kunt er de 2 wekelijkse live vraag en antwoordsessies met Geert De Bolster bijwonen en opnames herbekijken in de online leeromgeving.

Mijn hond vertoont probleemgedrag. Kan de connectiemethode een oplossing bieden?

Probleemgedrag van je hond is een symptoom. Vermijd om aan het gedrag van je hond te werken. Het probleemgedrag van je hond kan je optimaal begeleiden door een goede band met hem op te bouwen, waardoor er vertrouwen ontstaat en hij zich door jou gaat laten begeleiden. Dat is wat de connectiemethode® je zal opleveren.
Meer info over de aanpak bij het omgaan met probleemgedrag vind je hier

Kan ik mijn puppy opvoeden met de connectiemethode?

Bij de connectiemethode® zien we het anders. Je voedt je pup niet op, maar begeleidt het ontwikkelingsproces van je pup.  Je bouwt onmiddellijk een diepe band op met je pup waardoor hij zich makkelijker zal kunnen ontwikkelen tot een gezellige en leuke huishond. Meer info over puppybegeleiding met de connectiemethode vind je hier

Waar vind ik een hondengedragsbegeleider in Vlaanderen?

Hondengedragsbegeleiders uit Vlaanderen die houder zijn van het Quality Label van de connectiemethode® vind je hier

Waar vind ik een hondengedragsbegeleider in Nederland?

Hondengedragsbegeleiders uit Nederland die houder zijn van het Quality Label van de connectiemethode® vind je hier

Wat is het verschil tussen de connectiemethode en de reguliere hondenschool?

Met de connectiemethode® doe je niet aan hondentraining. Door jouw eigen kunde en zelfleiderschap ga je je hond op een natuurlijke wijze begeleiden zodat hij zich vanzelf gaat ontwikkelen tot een aangename familiehond.

Wat is het verschil tussen de connectiemethode en beloningsgerichte opvoeding?

Beloningsgerichte opvoeding en training van je hond, wordt door de connectiemethode® als een vorm van manipulatie beschouwd. Dat betekent dat de relatie tussen jou en je hond er schade kan door oplopen.

De connectiemethode® werkt vanuit het vertrouwen dat door een goede relatie wordt mogelijk gemaakt. Je hebt dus geen beloning met snoepjes en straf nodig.

Werkt de connectiemethode met snoepjes?

Je hond een snoepje geven omdat je het leuk vindt, is helemaal oké. Maar je hond omkopen met snoepjes om je doel te bereiken, kan de relatie tussen jou en je hond verstoren. En wanneer je je hond gaat trainen met snoepjes, zal je hond enkel doen wat je vraagt als hij daar de motivatie voor heeft. De connectiemethode® werkt dus niet met snoepjes.

Hoe leert mijn hond gehoorzaamheid aan met de connectiemethode?

Gehoorzaamheid is niet datgene wat we met de connectiemethode® willen bekomen. Met de connectiemethode leren jullie beide naar elkaar luisteren. Door jouw kunde en zelfleiderschap ontwikkel je natuurlijk gezag waardoor je hond vanzelf naar je gaat luisteren en begrijpen – een beetje zoals kinderen leren luisteren als er eerst naar heb wordt geluisterd.

Werkt de connectiemethode met dominantie en hiërarchie?

Dominantie en hiërarchie zijn 2 beladen begrippen die door hondeneigenaren vaak verkeerd worden begrepen. Er is niets mis met dominantie en hiërarchie, integendeel. Iedere relatie is gebaseerd op leiden en volgen en in iedere groep is er sowieso iemand die als leider wordt beschouwd en door de andere leden van die groep met plezier wordt gevolgd.

€ 26,95

Je hond opvoeden met de connectiemethode

Het boek ‘Je hond opvoeden met de connectiemethode’ is jouw gids die je helpt bij de opvoeding van je hond. Je leest in dit boek meer over

Geert de Bolster De connectiemethode Boek

Wil je het gedrag van je hond beter begrijpen?

Bekijk mijn gratis videotraining

Laat hieronder jouw gegevens na.

Wij nemen je privacy ernstig

Wil je het gedrag van je hond beter begrijpen?

Bekijk mijn gratis videotraining

Laat hieronder jouw gegevens na.

Wij nemen je privacy ernstig