De connectiemethode Geert De Bolster logo header

De connectiemethode®

Je hond opvoeden met je hart

Opvoeden door de ogen van je hond

Sinds ik kennis maakte met de connectiemethode van Geert, kan ik me geen andere manier van omgaan met honden meer indenken. Voor mij voelt het als heel naturel omgaan met deze prachtige dieren.

Sara Vandenbergh

Geniet van de opvoeding van je hond

Je hond opvoeden tot een zelfstandig en gelukkig huisdier

Je hond heeft steun en leiding van een zelfbewuste en vriendelijke leider nodig. Met de connectiemethode® ga jij je hond opvoeden zodat hij zich vanzelf gaat aanpassen aan het leven binnen jouw gezin en zelf leert hoe zich het best te gedragen. Dat doe je door jouw kennis over honden bij te scholen en jezelf te ontwikkelen tot het beste baasje voor je hond. Je hond zal jouw vertrouwen en kunde opmerken en zich automatisch door jou laten begeleiden. Het effect is een gelukkige hond, een gelukkig baasje en een gelukkige relatie tussen hond en mens.

 

Wat heeft de connectiemethode® jou te bieden

Hond centraal, Geert luistert en geeft advies op maat, ook baasje wordt met zachte hand gecoacht en bijgestuurd ;p, focus op liefde voor je dier en NIET vanuit machtspositie respect opbouwend, geen traditionele beloningsaanpak, wel grenzen aangevend
Sylvia Van Loo
Alle trainingen zijn zinloos geweest! Met de connectiemethode leer je omgaan met je lieve viervoeter, de sleutel tot een succesvolle opvoeding. Lucca is rustig nu, minder angstig en nog steeds een grote lieverd, dankjewel Geert
Ann Vandewynckele
Tijdens mijn studies deed ik de opleiding bij Geert. Ik was vooral op zoek naar antwoorden die ik niet vond bij de beloningsgerichte hondenschool. De connectiemethode is zoveel meer dan enkel hondengedrag en ondersteunen van hondeneigenaars, een soort 'way of life'.
Laura Decoene
Ik merk op hoe belangrijk de connectiemethode voor mij al geweest is. Dat ik als mens en als verzorger al zoveel gegroeid ben. En eigenlijk ook wel trots daar op ben. Want toen ik zo teleurgesteld en gekwetst was in mezelf, was omdat ik mijlenver zat van waar ik nu ben.
Mariet Vandeweghe

Gelukkige baas, gelukkige hond

Het toekomstige gedrag van je hond is een afspiegeling van jouw gedrag. En omdat jouw gedrag het gevolg is van hoe jij je voelt, dien je aan je eigen geluk te werken. Wanneer jouw hond jouw geluk opmerkt, zal zijn geluk toenemen. En een gelukkige hond is een aangename hond.

 

De connectiemethode® is ontwikkeld vanuit de ervaring dat het mogelijk is om onmiddellijk meer geluk te ervaren. Het enige wat je dient te doen, is je geest en je hart te openen.

Zo werkt de connectiemethode®

Het resultaat van de opvoeding van je hond steunt op 3 pijlers:

 

  1. Verwerf inzicht in het natuurlijk gedrag van je hond.
  2. Geef open en milde aandacht aan wat er in het hier en nu voor jou en je hond belangrijk is .
  3. Ontwikkel zelfleiderschap als basis om je hond de juiste begeleiding te kunnen geven.

Ontdek wat de connectiemethode® je nog meer te bieden heeft

Veel gestelde vragen

Op welke manier kan ik met de connectiemethode aan de slag?

Om de connectiemethode te leren kennen kan je het boek: Je hond opvoeden met de connectiemethode lezen. Daarmee zal je al heel wat inspiratie opdoen om volgens deze vriendelijke en geweldloze communicatiemethode met je hond te kunnen omgaan en hem op te voeden.

 

Met individuele begeleiding door een professionele hondengedragsbegeleider bij je thuis, kan je stap voor stap je hond opvoeden en effectief leren omgaan met het eventuele probleemgedrag van je hond.

 

De belangrijkste manier om met de connectiemethode aan de slag te gaan is door het te doen. Anderzijds is het belangrijk dat je wat kennis hebt over honden. Met de hondenschool online kan je online cursussen volgen over hondentaal, het begrijpen van honden en wandelen aan de leiband.

En als kers op de taart kan je lid worden van de warmste en veiligste online community voor hondeneigenaren. Daar kun je al je vragen kwijt, krijg je feedback en extra advies. Je kunt er de 2 wekelijkse live vraag en antwoordsessies met Geert De Bolster bijwonen en opnames herbekijken in de online leeromgeving.

Mijn hond vertoont probleemgedrag. Kan de connectiemethode een oplossing bieden?

Het probleemgedrag van je hond kan je optimaal begeleiden als je een goede band hebt opgebouwd met je hond waardoor er vertrouwen ontstaat en je hond je door jou gaat laten begeleiden. Dat is wat de connectiemethode je zal opleveren.
Meer info over de aanpak bij het omgaan met probleemgedrag vind je hier

Kan ik mijn puppy opvoeden met de connectiemethode?

Uiteraard kan je je puppy opvoeden met de connectiemethode. Je bouwt onmiddellijk een diepe band op met je pup waardoor hij zich makkelijker zal kunnen ontwikkelen tot een gezellige en leuke huishond. Meer info over puppybegeleiding met de connectiemethode vind je hier

Waar vind ik een hondengedragsbegeleider in Vlaanderen?

Hondengedragsbegeleiders uit Vlaanderen die houder zijn van het Quality Label van de connectiemethode vind je hier

Waar vind ik een hondengedragsbegeleider in Nederland?

Hondengedragsbegeleiders uit Nederland die houder zijn van het Quality Label van de connectiemethode vind je hier

Wat is het verschil tussen de connectiemethode en de reguliere hondenschool?

Met de connectiemethode doe je niet aan hondentraining. Door jouw eigen kunde en leiderschap ga je je hond op een natuurlijke wijze begeleiden zodat hij zich vanzelf gaat ontwikkelen tot een aangename familiehond.

Wat is het verschil tussen de connectiemethode en beloningsgerichte opvoeding?

Beloningsgerichte opvoeding en training van je hond, wordt door de connectiemethode als een vorm van manipulatie beschouwd. Dat betekent dat de relatie tussen jou en je hond er schade kan door oplopen.

 

De connectiemethode werkt vanuit het vertrouwen dat door een goede relatie wordt mogelijk gemaakt. Je hebt dus geen beloning met snoepjes en straf nodig.

Werkt de connectiemethode met snoepjes?

Je hond een snoepje geven omdat je het leuk vindt, is helemaal oké. Maar je hond omkopen met snoepjes om je doel te bereiken, kan de relatie tussen jou en je hond verstoren. En wanneer je je hond gaat trainen met snoepjes, zal je hond enkel doen wat je vraagt als hij daar de motivatie voor heeft. De connectiemethode werkt dus niet met snoepjes.

Hoe leert mijn hond gehoorzaamheid aan met de connectiemethode?

Gehoorzaamheid is niet datgene wat we met de connectiemethode willen bekomen. Met de connectiemethode leren jullie beide naar elkaar luisteren. Door jouw kunde en leiderschap ontwikkel je natuurlijk gezag waardoor je hond vanzelf naar je gaat luisteren en begrijpen – een beetje zoals kinderen leren luisteren als er eerst naar heb wordt geluisterd.

Werkt de connectiemethode met dominantie en hiërarchie?

Dominantie en hiërarchie zijn 2 beladen begrippen die door hondeneigenaren vaak verkeerd worden begrepen. Er is niets mis met dominantie en hiërarchie, integendeel. Iedere relatie is gebaseerd op leiden en volgen en in iedere groep is er sowieso iemand die als leider wordt beschouwd en door de andere leden van die groep met plezier wordt gevolgd.

€ 26,95

Je hond opvoeden met de connectiemethode

Het boek ‘Je hond opvoeden met de connectiemethode’ is jouw gids die je helpt bij de opvoeding van je hond. Je leest in dit boek meer over

Geert de Bolster De connectiemethode Boek

Wij nemen je privacy ernstig

Krijg toegang tot de GRATIS cursus

6 spelregels om je hond op te voeden

Wij nemen je privacy ernstig

Word GRATIS lid

Wij nemen je privacy ernstig