De connectiemethode Geert De Bolster logo header

De connectiemethode®

Voor een gelukkige hond

Je hond opvoeden met liefde en geduld

Veiligheid is een basisbehoefte. Wil je dat je hond zich tot een aangenaam huisdier ontwikkelt? Dan moet hij zich veilig voelen. Dat betekent dat hij comfortabele omstandigheden nodig heeft, maar vooral jouw liefde en geduld. Uit ervaring leerde ik dat de connectie tussen jou en je hond essentieel is om leuk te kunnen samenleven. Daarom wijken de principes van de connectiemethode® af van de klassieke hondentrainingen. De focus ligt op begrijpen en begrepen worden, in plaats van te straffen en belonen.

Blije hond, aangename hond

Hoe meer het welzijn van je hond een garantie is, hoe gelukkiger hij zich voelt. En hoe makkelijker hij zijn gedrag kan aanpassen. Je hond gedraagt zich immers op een bepaalde manier om jou iets te vertellen. Dus hoe beter jij hem begrijpt en zijn noden kent, hoe makkelijker het wordt om hem te begeleiden. Met de connectiemethode® krijg je de nodige inzichten, en leer je hondvriendelijk met je viervoeter omgaan.

De connectiemethode Geert De Bolster

Welzijn. Voor jou en voor je hond

De connectiemethode® stelt drie vragen centraal:

  1. Hoe gaat het met jou?
  2. Wat wil je?
  3. Wat heb je nodig.

Die vragen zijn niet alleen voor je hond bedoeld, maar ook voor jou. Met de antwoorden ga je aan de slag. Door juist met jezelf en je hond om te gaan, kunnen jullie op een leuke manier samenwerken en samenleven.

Een holistische benadering

Elke hond is uniek. De connectiemethode® benadert je hond dan ook als een individu. En kadert meerdere factoren die zijn gedrag bepalen:

Controle? Alleen over jezelf

Klassieke hondentraining geeft je de indruk de touwtjes in handen te hebben, maar niets is minder waar. Je leert een bepaald gedrag aan om je hond te laten doen wat je vraagt. Alleen laten de omstandigheden dit niet altijd toe. Zodra die veranderen en jij je niet als hondentrainer kan opstellen, doet je hond niet meer wat je van hem verlangt. Dat komt omdat hij geconditioneerd is, en alleen onder specifieke voorwaarden iets heeft aangeleerd. Haal de voorwaarden, zoals de setting van de hondenschool, de plaats waar je traint, snoepjes waarmee je je hond beloont en jouw eventuele specifieke kledij weg en je hond zal niet meer functioneren. En dan zakt het kaartenhuisje van controle volledig in elkaar.

 

“Het gedrag van je hond controleren is een illusie. Je hond kiest zelf hoe hij zich gedraagt.”

 

Met de connectiemethode® ontwikkel je jezelf tot een zelfbewuste en vriendelijke leider. Zo zal hij jou vertrouwen en vrijwillig gaan volgen. Met jouw gedrag als voorbeeld, kan je hond zichzelf trainen en zelfregulerend aangepast gedrag ontwikkelen.

Zo werkt de connectiemethode®

Het resultaat van de opvoeding van je hond steunt op 3 pijlers:

 

  1. 20% van het resultaat bekom je door kennis en inzicht over honden te verwerven.
  2. 30% van het resultaat bekom je door in connectie te treden met gelijkgezinde hondeneigenaren.
  3. 50% van het resultaat bekom je door je hond leiding en steun te geven en het principe van Leading By Example toe te passen.

Ontdek wat de connectiemethode® je nog meer te bieden heeft

€ 24,95

Je hond opvoeden met de connectiemethode

Het boek ‘Je hond opvoeden met de connectiemethode’ is jouw gids die je helpt bij de opvoeding van je hond. Je leest in dit boek meer over

Geert de Bolster De connectiemethode Boek