Ware training hondenverzorger
Geert De Bolster
Geert De Bolster

De ware training voor de bewuste hondenverzorger

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Het gedrag van onze hond kan ons in beweging brengen, zowel hoe we op onze hond reageren of wat zijn gedrag met ons doet. Of je hond nu onstuimig of rustig is, of uitvalt aan de leiband, het is belangrijk om te realiseren dat deze reacties zijn wat ze zijn. Op dat moment kan je beter niet iets doen. Mindful aandacht geven aan wat er is, is dan het beste wat je kunt doen, zowel voor jou als voor je hond.

Wanneer je hond zich ongewenst gedraagt, kan het verleidelijk zijn om boos te worden of gefrustreerd te raken. Het zou kunnen dat je op het gedrag van je hond reageert door hem ter orde te roepen. Je denkt dat je rationeel handelt, maar in werkelijk wordt jouw gedrag beïnvloed door jouw emoties en vastgeroeste gedragspatronen. Je functioneert automatisch.

De training van een bewuste hondenverzorger gaat verder dan leren hoe je je hond kunt begeleiden. Het gaat om het bewustzijn van je eigen emoties, gedachten en overtuigingen en hoe deze je interactie met je hond beïnvloeden. Het vereist dat je in het moment kunt zijn, bereid bent om naar jezelf te kijken, en keuzes maakt die zowel goed zijn voor jou als voor je hond.

Vrede nemen met de realiteit van je hond, of die nu onstuimig, rustig of trekkerig is, en zorg dragen voor jezelf en je hond, is de sleutel tot een gelukkige relatie. Het is niet alleen goed voor je hond, maar ook voor jou als mens. Het stelt je in staat om met meer geduld en begrip met je hond om te gaan en samen te groeien.

Je hoeft niets te doen aan het gedrag van je hond, dat is trouwens onmogelijk. Ales wat je doet, van afleiden, trainen tot straffen, kan het gedrag van je hond tijdelijk en voor even veranderen. Op langere termijn blijf je in een rondje draaien en raken jij en je hond vast te zitten. Jullie lijden dan beide.

Dus, de volgende keer dat je hond zich ongewenst gedraagt, herinner jezelf eraan dat wat er bij jou gebeurt, niet alleen over je hond gaat, maar vooral over jou. Neem een moment om naar binnen te kijken en te begrijpen hoe gedrag van je hond jou beïnvloedt.

Dit is de ware training voor de hondenverzorger, en het zal de band tussen jou en je hond alleen maar sterker maken. Samenwerken aan jullie welzijn is de sleutel tot een gelukkig en harmonieus leven met je trouwe metgezel.

Meer lezen?

Wil je meer inspirerende informatie over honden ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Laat hier je naam en email achter

Wij nemen je privacy ernstig

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
2.8 4 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wil jij mijn volgende blogs graag rechtstreeks in jouw mailbox?

Laat hieronder jouw gegevens na.

Wij nemen je privacy ernstig

Wil jij mijn volgende blogs graag rechtstreeks in jouw mailbox?

Laat hieronder jouw gegevens na.

Wij nemen je privacy ernstig