Gezin in connectie
Geert De Bolster
Geert De Bolster

In connectie zijn

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Wat betekent het om in connectie te zijn? In connectie zijn houdt in dat je je bewust bent van de band tussen jou en alles om je heen: mensen, dieren, planten en zelfs mineralen. Als je in connectie bent, praat je over “wij” in plaats van alleen maar “ik” en “zij”.

Stel je voor dat je tijdens een wandeling met je hond iemand tegenkomt die ook zijn hond uitlaat. Je ziet dat deze persoon moeite heeft met zijn of haar hond. In plaats van te denken dat “hij of zij een probleem heeft” of dat “de hond een probleem heeft,” zouden we vanuit het perspectief van “in connectie zijn” kunnen zeggen dat we op dat moment allemaal met een uitdaging worden geconfronteerd. Dit hangt af van hoe we naar de situatie kijken.

Het belangrijkste aspect van in connectie zijn met anderen is dat je eerst een connectie met jezelf voelt. Op die manier zul je automatisch ook verbondenheid ervaren met anderen, met planten en zelfs met mineralen.

Laten we teruggaan naar de wandeling in het bos, waar jij en je hond iemand anders met hun hond zien naderen, en je merkt dat “we” allemaal wat moeilijkheden ondervinden.


In connectie zijn betekent dat we samen naar de uitdaging kunnen kijken en proberen deze op te lossen.

Het belangrijkste om te onthouden is dat je alleen controle hebt over jezelf. Je kunt ervoor kiezen om wat afstand te nemen, zodat het voor de ander gemakkelijker wordt om met het probleem om te gaan. Misschien kun je jezelf en je hond zo positioneren dat de twee groepen elkaar kunnen passeren, met de honden aan de buitenkant en beide verzorgers aan de binnenkant, of iets vergelijkbaars.

Wat we hiermee bereiken, is het creëren van meer geluk en minder lijden, zowel voor onszelf als voor de andere hond, de hondenbezorger, jouw hond en jouzelf. Dat is wat het betekent om in connectie te zijn.
Onthoud dat jouw geluk niet wezenlijk verschilt van dat van een ander, omdat we allemaal met elkaar verbonden zijn. Evenzo is jouw lijden niet anders dan dat van een ander, omdat we in connectie zijn.

Meer lezen?

Wil je meer inspirerende informatie over honden ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Laat hier je naam en email achter

Wij nemen je privacy ernstig

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
2.7 3 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mathilde Hofkes
Mathilde Hofkes
17 dagen geleden

Verbonden zijn kun je inderdaad op verschillende wijzen beleven. Eén element mogen wij daarbij toch niet vergeten, het element vertrouwen. Vertrouwen in de ander, in jezelf en wel in de allereerste plaats op je hond.

Wil jij mijn volgende blogs graag rechtstreeks in jouw mailbox?

Laat hieronder jouw gegevens na.

Wij nemen je privacy ernstig

Wil jij mijn volgende blogs graag rechtstreeks in jouw mailbox?

Laat hieronder jouw gegevens na.

Wij nemen je privacy ernstig