Hond aan de lijn leren lopen
Geert De Bolster
Geert De Bolster

Hond aan de lijn leren lopen

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

“Ik wil mijn hond aan de lijn leren lopen en voorkomen dat hij gaat trekken”. Dat is één van de meest voorkomende antwoorden die ik op de vraag: “wat wil je je hond graag leren” van hondeneigenaren krijg. In dit artikel lees je hoe je een pup of jonge hond aan een leiband kunt leren lopen. Voor hondeneigenaren die hun hond het trekken aan de leiband willen afleren, zal ik binnenkort een andere blog schrijven.

Hond aan de lijn leren lopen Geert en Ombra

Een pup of hond aan de leiband leren lopen

Een van de redenen waarom je een hond in huis hebt gehaald is om samen gezellig te kunnen wandelen. In de meeste publieke ruimtes en omwille van de veiligheid is aangelijnd wandelen verplicht. Het is dus belangrijk om voldoende aandacht te hebben voor hoe het voor je pup of hond is om aan de leiband te lopen. Daarom kan je je hond maar best goed aan de lijn leren lopen. Alleen dan zullen de aangelijnde wandelingen met je pup of hond voor ontspanning en plezier zorgen.

Waarom is een hond aan de lijn leren lopen zo moeilijk

Honden eigenaren melden me dat ze het moeilijk vinden om hun pup of hond aan de leiband te leren lopen. Vaak gaan hondeneigenaren al met hun puppy ‘trainen’ om hem naast hen te laten lopen. Want men wil voorkomen dat de pup, later wanneer hij volwassen is gaat trekken. Of men gaat onmiddellijk inzetten op ‘niet trekken’, ook uit angst dat de hond later gaat trekken aan de leiband.

 

Laat de angst omdat de hond later gaat trekken aan de leiband nu net de oorzaak zijn waardoor er zo veel honden trekken aan de leiband. “Wat je aandacht geeft, groeit”. Als je je zorgen maakt om het lopen aan de leiband, geef je een aantal zaken onnodig aandacht:

Doordat je aandacht geeft aan de verkeerde zaken, zal je hond stress, angst en frustratie ontwikkelen en het helemaal niet leuk vinden om aan de leiband te lopen. Wandelen aan de leiband wordt dan een hel, voor je hond en voor jou.

Hoe kan jij je pup of hond goed aan de lijn leren lopen

Een pup of hond leert vanzelf goed aan de lijn te lopen. Jouw invloed bij je hond aan de lijn leren lopen ligt vooral bij de ondersteuning die je je hond kunt geven om vertrouwd te worden met het lopen aan de leiband.

Hond aan de lijn leren lopen wandelen met ombra

Wat kan je beter niet doen

Hond aan de lijn leren lopen aan pup trekken

Community de connectiemethode®

Word lid van de connectiemethode en ontvang inspiratie, feedback en advies om je pup of hond aan de lijn te leren lopen.

Wil je meer inspirerende informatie over honden ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Laat hier je naam en email achter

Wij nemen je privacy ernstig

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
5 2 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
anita
anita
1 jaar geleden

mijn hond trekt altijd aan de lijn en valt uit naar mensen die ik voorbij ga als ook naar honden aan de overkant van de weg hij is 15 manden jong

Geert De Bolster
Beheerder
Antwoord aan  anita
1 jaar geleden

Beste Anita, Is de online cursus – Je hond aan de leiband leren lopen iets voor jou?
https://debolster.be/hond-aan-de-leiband-leren-lopen
Groetjes, Geert

Wil jij mijn volgende blogs graag rechtstreeks in jouw mailbox?

Laat hieronder jouw gegevens na.

Wij nemen je privacy ernstig

Wil jij mijn volgende blogs graag rechtstreeks in jouw mailbox?

Laat hieronder jouw gegevens na.

Wij nemen je privacy ernstig