Gezonde hondenvoeding Geert De Bolster

Gezonde voeding voor je hond

Gezonde voeding voor je hond

4 antwoorden op de meest gestelde vragen over hondenvoeding

Elke hondeneigenaar wil altijd het beste voor zijn hond. Om het welzijn van de hond te bewaren, werken we in de connectiemethode® met een kwadrant. Deze bevat de afkomst van je hond, zijn leefomstandigheden, de opvoeding en zijn voeding. In dit artikel geven we meer informatie omtrent evenwichtige voeding.

Honden zijn roofdieren en voorbestemd om prooien te eten. Uiteraard moeten zij niet meer op jacht gaan, ze krijgen hun voeding van hun baasje. Dus wordt het welzijn van de hond bepaald door de keuze die zijn baasje voor hem maakt. We helpen je bij je keuze aan de hand van de meest gestelde vragen van onze klanten:

1. Welke ingrediënten zijn essentieel?
2. Welke ingrediënten worden best vermeden?
3. Is het nodig om het type voeding aan te passen aan de leeftijd van de hond
4. Hoeveel voeding heeft mijn hond nodig?

1. Dierlijke ingrediënten, vitamines en mineralen zijn essentieel.

Het spijsverteringsstelsel van de hond is afgestemd op het verteren van dierlijk voedsel. Om optimaal te voorzien in het comfort en de behoefte van een hond moeten de ingrediënten van zijn voeding hoofdzakelijk van dierlijke afkomst zijn. Op de verpakking van de voeding vind je een ingrediëntenlijst. Een percentage van 70% is een gezonde richtlijn.
Andere essentiële ingrediënten zijn vitamines en mineralen. Deze essentiële voedingselementen zijn nodig om te groeien en voorziet de hond van de nodige energie.

Een gebrek aan deze stoffen leidt tot gezondheidsproblemen van de hond. Honden die stressgevoelig en angstig zijn, kunnen ernstige problemen ervaren als de voeding niet voldoende van bovenstaande bestanddelen bevat.

2. Van nature eten honden geen granen.

Granen zoals maïs, rijst, haver etc. behoren niet tot de natuurlijke behoeften van de hond. Integendeel, ze zorgen voor een belasting van het spijsverteringsstelsel. Nochtans worden gluten en granen veelvuldig als vul- en bindmiddel aan voeding toegevoegd. Deze ingrediënten kunnen de oorzaak zijn van gezondheidsproblemen zoals ontstekingen, gewrichtspijnen, verteringsproblemen, broze botten, huid- en vachtirritaties en meer.

3. Er is geen verschil tussen voeding voor pup, volwassen of oudere hond.

De voedingsbehoeften zijn voor iedere hond gelijk, ongeacht het ras en de leeftijd. Elke pup start met vloeibare voeding, de moedermelk. Wanneer de pup zo’n 3 weken oud is, ontstaat de behoefte naar papperige voeding om vervolgens de overstap te maken naar vaste voeding. Vanaf dat moment is, inhoudelijk gezien, de behoefte voor iedere hond gelijk. Zo bestaan er geen specifieke kippen voor een pup of voor een volwassen hond. Kippen zijn kippen. Specifieke puppyvoeding kan de oorzaak zijn dat je pup te snel gaat groeien. Dit kan op latere leeftijd zorgen voor gewrichtsproblemen. Kies daarom vanaf de jonge leeftijd voor gebalanceerde en gezonde voeding.

4. De hoeveelheid voeding die je hond krijgt wordt bepaald door verschillende omstandigheden.

Het aantal calorieën dat je hond nodig heeft is afhankelijk van verschillende factoren.

5

De ontwikkelingsfase: puppy, jonge opgroeiende hond, volwassen hond, senior

5

De leefomstandigheden: comfort en omgevingstemperatuur

5

De dagelijkse activiteiten: de meeste honden leiden een gewoon huishondenleven (wandelen, sporten en spelen). Er zijn uitzonderingen voor werkhonden zoals schaapsherdershonden, enz.

5

De gezondheid van je hond (lichamelijk en geestelijk)

Er zijn nogal wat honden die aan obesitas lijden. De oorzaak hiervan ligt niet in de hoeveelheid vlees (eiwit), maar in de hoeveelheid koolhydraten. Vandaar het belang van de dierlijke ingrediënten.
Vele hondeneigenaren zijn zich er niet van bewust dat voeding een fundamentele impact heeft op de geestelijke gezondheid van de hond. Voed je hond met je hart en met je ogen, zodat hij voldoende maar niet te weinig eten krijgt.

Onze aanrader

Wij zijn ervan overtuigd dat gezonde hondenvoeding niet enkel gezond is voor de hond, maar ook voor moeder aarde. Weldadige en natuurlijke ingrediënten zorgen voor een goede opname door de hond en uitwerpselen die minder belastend zijn voor de natuur.

Onze honden eten alleen de beste voeding. Jimmy (Engelse cocker), Jazzy (chihuahua) en Ombra (lagotto) krijgen de holistische en hypoallergene voeding van Celtic Connection.
Dit merk heeft 4 types.

Kip met kalkoen:
Heeft jouw hond geen klachten of specifieke ondersteuning nodig, dan is dit de meest geschikte voeding. Deze hondenbrok bevat 70% kip en kalkoen, 23% zoete aardappel en 7% natuurlijke kruiden, groenten en fruit.

Zalm met forel:
Deze hondenbrok is ideaal voor honden die een boost voor vacht, huid en of nagels nodig hebben. De brokken bevatten visvetzuren, beter gekend als omega 3. De ingrediënten zijn: 70% vis, 23% zoete aardappel, 7% kruiden, groenten en fruit. Deze laatste leveren alle vitamines, mineralen en andere essentiële bestanddelen.

Gans met eend:
Is je hond nooit voldaan? Verbruikt hij veel energie? Of is je hond gevoelig voor kip? Dan is de variëteit ‘gans met eend’ een goede keuze.

Lam met geit
Deze hondenbrok is uitermate geschikt voor honden met verteringsproblemen. Heeft je hond gevoelige darmen of vaak diarree? Moet je hond een dieet volgen en heeft hij vaak honger? Met deze brok zal je hond zich snel beter voelen.

Extra weetje: De meeste dieetvoedingen op de markt hebben zeer weinig kwalitatieve ingrediënten waardoor je hond constant honger ervaart. Met Celtic Connection zorg je dat jouw hond alles krijgt wat hij nodig heeft.

Alle informatie omtrent deze kwaliteitsvolle hondenbrokken vind je hier.

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *