Gezonde hondenvoeding Geert De Bolster
Picture of Geert De Bolster
Geert De Bolster

Wat is gezonde hondenvoeding

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

5 antwoorden op de meest gestelde vragen over gezonde voeding voor je hond

Elke hondeneigenaar wil altijd het beste voor zijn hond. Om het welzijn van de hond te bewaren, werken we in de connectiemethode® met een kwadrant. Deze bevat de afkomst van je hond, zijn leefomstandigheden, de opvoeding en zijn voeding. In dit artikel geven we meer informatie omtrent de vraag: Wat is gezonde hondenvoeding? Maar voor je verder leest: Meld je eerst aan voor de gratis online cursus – 6 spelregels om je hond op te voeden.

 

Honden zijn roofdieren en voorbestemd om prooien te eten. Uiteraard moeten zij niet meer op jacht gaan, ze krijgen hun voeding van hun baasje. Dus wordt het welzijn van de hond bepaald door de keuze die zijn baasje voor hem maakt. We helpen je bij je keuze aan de hand van de meest gestelde vragen van onze klanten:

 1. Gezonde voeding voor je hond bestaat uit ingrediënten die het lichaam van je hond ondersteunen.
  Gezonde hondenvoeding zorgt niet alleen voor de energie van je hond, maar heeft ook een helende werking en zorgt dat je hond zich optimaal kan ontwikkelen
  Jouw hond is een roofdier. Honden eten vooral kleine prooidieren. Ingrediënten zoals vlees van kip, en ander gevoglte, maar ook lam, geit en zalm worden door het lichaam van je hond erkend als gezond en helend.
  Ingrediënten zoals rund bijvoorbeeld worden door het hondenlichaam niet erkend en herkend. Rund is niet gezond voor je hond en kan zelfs schadelijk zijn voor zijn gezondheid.
 2. Dierlijke ingrediënten, vitamines en mineralen zijn essentieel voor een gezonde hondenvoeding.
  Het spijsverteringsstelsel van de hond is afgestemd op het verteren van dierlijk voedsel. Om optimaal te voorzien in het comfort en de behoefte van een hond moeten de ingrediënten van een gezonde voeding hoofdzakelijk van dierlijke afkomst zijn. Op de verpakking van de voeding vind je een ingrediëntenlijst. Een percentage van 70% is een gezonde richtlijn.
  Andere essentiële ingrediënten zijn vitamines en mineralen. Deze essentiële voedingselementen zijn nodig om te groeien en voorziet de hond van de nodige energie.
  Een gebrek aan deze stoffen leidt tot gezondheidsproblemen van de hond. Honden die stressgevoelig en angstig zijn, kunnen ernstige problemen ervaren als de voeding niet voldoende van bovenstaande bestanddelen bevat.
 3. Een gezonde hondenvoeding is granenvrij.
  Granen zoals maïs, rijst, haver etc. behoren niet tot de natuurlijke behoeften van de hond. Integendeel, ze zorgen voor een belasting van het spijsverteringsstelsel. Nochtans worden gluten en granen veelvuldig als vul- en bindmiddel aan voeding toegevoegd. Deze ingrediënten behoren niet tot het menu van een gezonde hondenvoeding en kunnen de oorzaak zijn van gezondheidsproblemen zoals ontstekingen, gewrichtspijnen, verteringsproblemen, broze botten, huid- en vachtirritaties en meer.
 4. Er is geen verschil tussen gezonde voeding voor pup, volwassen of oudere hond.
  De voedingsbehoeften zijn voor iedere hond gelijk, ongeacht het ras en de leeftijd. Elke pup start met vloeibare voeding, de moedermelk. Wanneer de pup zo’n 3 weken oud is, ontstaat de behoefte naar papperige voeding om vervolgens de overstap te maken naar vaste voeding. Vanaf dat moment is, inhoudelijk gezien, de behoefte voor iedere hond gelijk. Zo bestaan er geen specifieke kippen voor een pup of voor een volwassen hond. Kippen zijn kippen. Specifieke puppyvoeding kan de oorzaak zijn dat je pup te snel gaat groeien. Dit kan op latere leeftijd zorgen voor gewrichtsproblemen. Kies daarom vanaf de jonge leeftijd voor gebalanceerde en gezonde voeding.
 5. De hoeveelheid hondenvoeding is gezond wanneer die is aangepast aan behoeften van je hond.
  Het aantal calorieën dat je hond nodig heeft en zijn voeding gezond voor hem is, is afhankelijk van verschillende factoren.

Er zijn nogal wat honden die aan obesitas lijden. De oorzaak hiervan ligt niet in de hoeveelheid vlees (eiwit), maar in de hoeveelheid koolhydraten. Vandaar het belang van de dierlijke ingrediënten.
Vele hondeneigenaren zijn zich er niet van bewust dat voeding een fundamentele impact heeft op de geestelijke gezondheid van de hond. Voed je hond met je hart en met je ogen, zodat hij voldoende maar niet te weinig eten krijgt.

Onze aanrader

Wij zijn ervan overtuigd dat gezonde hondenvoeding niet enkel gezond is voor de hond, maar ook voor moeder aarde. Weldadige en natuurlijke ingrediënten zorgen voor een goede opname door de hond en uitwerpselen die minder belastend zijn voor de natuur. Onze honden eten alleen de beste voeding. Jimmy (Engelse cocker), Jazzy (chihuahua) en Ombra (lagotto) krijgen de holistische en hypoallergene voeding van Celtic Connection.

Voor je weggaat

Meld je aan voor de gratis online cursus – 6 spelregels om je hond op te voeden.

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Miranda de Roo
Miranda de Roo
2 jaren geleden

Hallo,

Wij hebben een chihuahua van bijna 2 jaar. Ze is een moeilijke eter.
Is Celtic connection goed voor een chihuahua. Qua maat brokjes. Ze weegt ongeveer 1,8 kg.
Welke smaak zouden jullie aanraden?

Met vr gr Miranda

Geert De Bolster
Antwoord aan  Miranda de Roo
2 jaren geleden

Dag Miranda,
Onze Jazzy, chihuahua heeft jaren celtic connection zalm met forel gegeten en ze was er dol op. Blj dat je me nog eens aan haar hebt laten denken, ze is op 14 september 2020 op 10 jaar leeftijd overleden.

Greet
Greet
1 jaar geleden

Wat is jullie idee over KVV ? En welk voer te geven bij beginnend nierfalen ?

Wil je het gedrag van je hond beter begrijpen?

Bekijk mijn gratis videotraining

Laat hieronder jouw gegevens na.

Wij nemen je privacy ernstig

Wil je het gedrag van je hond beter begrijpen?

Bekijk mijn gratis videotraining

Laat hieronder jouw gegevens na.

Wij nemen je privacy ernstig