Blafbende het spel
Geert De Bolster
Geert De Bolster

De blafbende: Leer je kind op een speelse manier met honden omgaan

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Marijke Goyens, mama van Adriaan, Jasmijn en Rein en hondenmoeder van Cis, maakte de ‘Blafbende’.
In dit artikel licht Marijke toe wat de ‘ Blafbende’ is en wat haar ertoe bracht deze Box voor blije hondenfamilies te ontwikkelen.

 

Bekijk je liever een video:  klik dan hier

Jarenlang verlangde ik ernaar om opnieuw een hond in mijn leven te hebben. De kinderen waren geen kleuters meer en we waren er als gezin helemaal klaar voor. Ik dacht aan een knuffelvriend, een speelkameraad, een trouwe wandelpartner…


Wat liep dat even anders… Na maanden wachten konden we eindelijk onze ‘Cis’, de schattigste puppy ooit, in de armen sluiten. Al snel werd duidelijk dat Cis al onze verwachtingen niet kon inlossen. Het liep moeilijk. Ik wist niet wat de juiste oorzaak voor de moeilijkheden kon zijn. Dat stelde me teleur. Mijn ervaringen hadden me immers geleerd dat ik een goede band met dieren had.


Er brak een intense periode vol twijfels aan. Hadden we echt een foute keuze gemaakt? Was Cis een ‘abnormale hond’? Waren wij toch niet zo geschikt als hondenfamilie? Wat deed ik fout? Wat deed ik mijn gezin aan? Dit waren allemaal gedachten om niet vrolijk van te worden. Er moest iets gebeuren. Ik stond open voor goede raad van anderen, las boeken, contacteerde hondengedragsbegeleiders, luisterde naar podcasts… Het enige resultaat was dat ik meer ging twijfelen.


Uiteindelijk ging ik een opleiding tot hondencoach volgen. Ik moest en zou begrijpen wat er aan de hand was. Ik wou de band tussen Cis en mijn gezin absoluut versterken.

 

Na wat zoekwerk kwam ik uit bij ‘je hond opvoeden met de connectiemethode®‘.

Ondertussen hebben we samen met Cis spectaculaire stappen vooruit gezet en leven wij blij samen als hondenfamilie. Die enorme vooruitgang op relatief korte tijd deed het idee ontstaan om op een creatieve manier aan de slag te gaan met de connectiemethode®. Ik voelde een grote behoefte om mijn inzichten en ervaringen te delen met andere hondenfamilies op een leuke, leerrijke manier. Zo ontstond de ‘Blafbende®’.


De ‘BlafBende®’ is een leuke en interactieve doos voor jong en oud waarbij je op een speelse manier heel wat kennis over honden opdoet. Je wordt ondergedompeld in de hondentaal en komt steeds dichterbij elkaar, dichter bij ‘Blij leven als hondenfamilie.’


De box volgt de connectiemethode® en kiest voor verbinding, vertrouwen en plezier. Via de ‘Blafbende®’ vind je de tools en de mindset om de band met je hond echt te versterken.


De ‘BlafBende®’vertaalt de connectiemethodiek voor het eerst naar kinderen. Door de creatieve aanpak en veelzijdigheid van de box kan ieder gezinslid er wat aan hebben op verschillende manieren.


De ‘Blafbende®’ is ontwikkeld voor gezinnen maar het kan ook een handige toolkit zijn voor hondengedragsbegeleiders die de connectiemethode® een warm hart toedragen. Uit ervaring weet ik dat het niet altijd even gemakkelijk is om de kinderen in een gezin te betrekken bij het coachingtraject. Ook in het lager onderwijs zou de box een mooie meerwaarde kunnen betekenen.


De ‘Blafbende®’ bevat een quotekalender, een dagboek en twee gezelschapsspellen.

De blafbende quotekalender

De quotekalender biedt je via elf waardevolle quotes en hun verklaring op behapbare wijze een inzicht in de connectiemethode®. Elke quote wordt versterkt door een sfeervolle illustratie die tot ieders verbeelding spreekt. De quotekalender kan leuk staan in elk interieur en houdt de quote die jij op dat moment waardevol vindt levend.

De blafbende het blafboek

Het dagboek is een eenvoudig hulpmiddel om samen mee aan de slag te gaan. Schrijf in het boek wat je nooit wil vergeten of noteer vragen waar je aan wil werken. Kleef er foto’s in van je hond en van je gezin en werk zo aan een mooie herinnering voor later.

De twee gezelschapsspellen vormen een leuk tijdverdrijf, een bron van kennis en tegelijk brengt het families rond de tafel. Met je gezin kan je op speelse wijze de hondentaal leren begrijpen. Het zijn boeiende en eenvoudige spellen die meermaals gespeeld kunnen worden.

De blafbende Marijke Goyens

Dit is in een notendop een neerslag van de reis die ik maakte sinds de komst van Cis. Een hobbelig parcours met een mooie uitkomst. Met de ‘Blafbende®’ hoop ik gezinnen, die willen investeren in de relatie met hun hond, te inspireren. Gezinnen, die even het noorden kwijt zijn met hun viervoeter, te helpen. En voor gezinnen, die geen problemen ervaren in het samenleven met hun hond, een leuke leerrijke doos aan te bieden die je als gezin dichter bij elkaar brengt.

 

Warme groeten
Marijke, Cis & The gang.

Bestel ‘De Blafbende hier

 

Wil je meer inspirerende informatie over honden ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Laat hier je naam en email achter

Wij nemen je privacy ernstig

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wil jij mijn volgende blogs graag rechtstreeks in jouw mailbox?

Laat hieronder jouw gegevens na.

Wij nemen je privacy ernstig

Wil jij mijn volgende blogs graag rechtstreeks in jouw mailbox?

Laat hieronder jouw gegevens na.

Wij nemen je privacy ernstig