Wandelen met je hond zonder stress

Workshop

AAN DE LEIBAND WANDELEN MOET LEUK ZIJN

Wandelen met je hond hoort plezierig te zijn en de connectie te versterken. Lijkt jouw wandeling eerder op een wedstrijd touwtrekken? Dan kan dat voor veel frustratie zorgen, zowel voor jou als voor je hond.

Ervaar hoe je aangenaam kan wandelen aan de leiband, met de principes van de connectiemethode.

Wandelen aan de leiband, een strijd of een dans?

Een hond die trekt voert een strijd met de leiband en zijn verzorger. Een verzorger die wandelt met een trekkende hond, voert een strijd met de leiband en zijn hond. Op die manier is de wandeling allesbehalve ontspannend.

Honden hebben regelmatig een wandeling nodig, om zich fysiek en mentaal goed te voelen. Hoe vaak je moet wandelen, en hoe lang, is afhankelijk van de persoonlijkheid van de hond. In ieder geval neemt de gelukservaring van je hond toe, als hij goed aan de leiband kan lopen. Dan voelt de wandeling meer aan als een dans, waarbij je hond de nodige lichamelijke inspanning, en emotionele ontspanning krijgt.

Is jouw wandeling een strijd of een dans? Daarmee staat of valt de connectie tussen jou en je hond.

Beperkte bewegingsvrijheid

Iedereen wil de controle over zijn eigen bewegingsvrijheid. Iemand zijn vrijheid ontnemen is een pijnlijke zaak, en dat is niet anders voor je hond. Voor hem is lopen aan een leiband een onnatuurlijke situatie. Hij verliest de controle over zijn bewegingsvrijheid en kan zich onveilig voelen.

Een hond kan zich dus volledig comfortabel voelen als hij losloopt, maar acute stress en angst ervaren van zodra zijn leiband wordt vastgeklikt. Uit frustratie gaat hij aan de riem trekken. Dat versterkt vervolgens de negatieve gevoelens en schaadt zijn fysiek welzijn.

De leiband waarborgt de veiligheid

Bij de connectiemethode dient de leiband enkel als veiligheidsmiddel. We voorkomen dat de hond zichzelf of een ander in gevaar brengt, door hem te stoppen als dat nodig is.

Als verzorger is het belangrijk om zelf nooit aan de leiband te trekken. Dan zal je hond dat ook niet doen. Jij neemt de verantwoordelijkheid om de grens van vrijheid aan te geven, met vriendelijke en geweldloze communicatie. Hoeveel bewegingsruimte je hond nodig heeft is afhankelijk van zijn persoonlijkheidstype en de wandelomstandigheden op dat moment.

De workshop

Je volgt de workshop zonder je hond. Het doel is dat je inzicht verwerft en inspiratie opdoet om op een aangename manier met je hond te wandelen.

De workshop beantwoordt deze vragen:

Wat zijn de noden van je hond bij het wandelen aan de leiband?
Wat is de oorzaak van het trekken aan de lijn?
Hoe zorg je ervoor dat je hond niet meer trekt?
Wat kan je doen wanneer je hond trekt?

De workshop wordt ondersteund met videobeelden. Er is ruimte voorzien om persoonlijke vragen te stellen en ervaringen te delen.

Wil je graag een praktische begeleiding? Maak dan een afspraak voor een individuele begeleiding.

Praktische info

De eerstvolgende workshop gaat door op:
Zondag 16 februari 2020 van 14:00 tot 17:00
Zondag 10 mei 2020 van 14:00 tot 17:00

Het tarief bedraagt €49,50 per persoon.

Bij het volgen van 4 workshops krijg je het certificaat: Je hond opvoeden met de connectiemethode.
Bij gelijktijdig inschrijven voor 4 workshops ontvang je een korting van €18,50 en betaal je €179,50 voor de 4 workshops.

Locatie

De Bolster Hondengedragsbegeleiding
Boogschutterslaan 37
8310 Brugge – Sint-Kruis

Inschrijven voor deze workshop

New Field