Wandelen met een hond die uitvalt aan de leiband

Workshop

HELP JE HOND VAN ZIJN FRUSTRATIE AAN DE LEIBAND AF

Wanneer je hond uitvalt aan de leiband, heeft hij wellicht angst, of is hij gefrustreerd omdat de leiband zijn bewegingsvrijheid beperkt. Leer hoe je je hond leiding en steun biedt, zodat zijn onveiligheidsgevoel verandert in vertrouwen en vreugde.

De leiband is het probleem

Een hond die uitvalt naar andere honden, naar mensen of naar verkeer, ervaart in 90% van de gevallen angst of frustratie, omdat hij geen controle heeft over zijn bewegingsvrijheid. Hij kan dus wel normaal met de situatie omgaan als hij niet aan de leiband is. Herken je dat probleem? Dan is deze workshop geschikt voor jou.

De overige 10% van uitvallende honden heeft een ernstig angstprobleem, kreeg te maken met een traumatische ervaring, of heeft door omstandigheden een aangeboren agressie. Voor hondenverzorgers die met dat probleem kampen, is er de individuele begeleiding: Het gedragsprobleem van je hond oplossen.

Uitvalgedrag afleiden of corrigeren heeft het tegenovergestelde effect

In tegenstelling tot wat er gebeurt bij hondentraining of gedragstherapie, gaan we het uitvalgedrag niet onderdrukken, of je hond er vertrouwd mee maken. Het probleem is immers niet het uitvallen zelf, maar de beperking in bewegingsvrijheid. Correctietechnieken zullen dus nooit het juiste effect hebben. Corrigeren kan ervoor zorgen dat het uitvallen stopt, maar dan is dat omwille van de angst voor de correctie, en dat is niet de bedoeling.

Het veiligheidsgevoel van je hond vergroten is de oplossing

Met de connectiemethode versterken we de connectie, en ontwikkelen we vertrouwen in de verzorger. De hond voelt zich daardoor veiliger.

Als jij als verzorger leiding geeft, gaat je hond met jou in connectie. Hij zal om steun vragen in plaats van reactief uit te vallen en de bedreigende prikkel weg te jagen. Van zodra je hond jouw steun voelt, kan je hem op de juiste manier begeleiden en helpen, waardoor zijn angst en frustratie plaats maakt voor vertrouwen. Het uitvalgedrag zal vanzelf verminderen en geleidelijk verdwijnen.

De workshop

Je volgt de workshop zonder je hond. Het doel is begrijpen waarom je hond uitvalt aan de leiband, en inspiratie opdoen over hoe je de vertrouwensband versterkt om het probleem op te lossen.

De workshop wordt ondersteund met videobeelden. Er is ruimte voorzien om persoonlijke vragen te stellen en ervaringen te delen.

Je krijgt het antwoord op volgende vragen:

Waarom valt je hond uit aan de leiband?
Hoe kan je omgaan met je uitvallende hond?
Hoe kan je het uitvalgedrag voorkomen?
Wat doe je wanneer je hond uitvalt?
Hoe kan je uitvalgedrag voorkomen?

Praktische info

De eerstvolgende workshops gaan door op:
Zondag 19 april 2020 van 14:00 tot 17:00.

Het tarief bedraagt €49,50 per persoon.

Bij het volgen van 4 workshops krijg je het certificaat: Je hond opvoeden met de connectiemethode.
Bij gelijktijdig inschrijven voor 4 workshops ontvang je een korting van €18,50 en betaal je €179,50 voor de 4 workshops.

Locatie

De Bolster Hondengedragsbegeleiding
Boogschutterslaan 37
8310 Brugge – Sint-Kruis

Inschrijven voor deze workshop

New Field