Je hond opvoeden met de connectiemethode

Workshop

EEN WORKSHOP OVER NATUURLIJKE COMMUNICATIE

De connectiemethode is een vriendelijke en geweldloze communicatiemethode. Je bouwt een diepe relatie op met je hond, waardoor samenleven en opvoeden een plezier wordt. Je hond heeft geen hondenschool nodig. En ook geen training met beloning of straf. In deze workshop ontdek je hoe je hond vanuit vertrouwen naar je kan luisteren.

Je hond opvoeden

Je neemt een hond in huis omdat je wil dat hij op één of andere manier bijdraagt aan je geluk. De hond, als beste vriend van de mens, is daartoe in staat, op voorwaarde dat hij zelf ook geluk ervaart.

Het perspectief van je hond

Achter ieder gedrag dat je ziet bij je hond, schuilt een gevoel en een motivatie. Waar je in de workshop hondentaal kennismaakt met de communicatiemiddelen van de hond, leer je in deze workshop om zijn gevoelens en motivaties te begrijpen. Je krijgt inzicht in waarom je hond doet wat hij doet, zodat je hem beter kan steunen en begeleiden.

Opvoeden in plaats van trainen

Op de meeste hondenscholen worden honden getraind om bepaald gedrag te vertonen. Dat betekent dat ze gemanipuleerd worden met beloning of onderdrukt door straf. Maar een opvoeding met beloning en straf staat een echte connectie tussen mens en hond in de weg. De hond vertoont het gedrag dan omwille van de beloning, en staat niet open voor het perspectief van zijn verzorger.

Opvoeden met de connectiemethode

“Een hond hoeft niets te leren”, is de visie van de connectiemethode. Je brengt hem daarentegen in de juiste omstandigheden om zijn aangeboren talenten te ontwikkelen, en zich gepast te gedragen. Je beloont of straft niet, maar waardeert je hond onvoorwaardelijk zoals hij is. Als je hem vriendelijk en respectvol behandelt, zal zijn geluksbeleving afstralen op jou en de omgeving. Hij zal in vertrouwen naar je luisteren.

Begrenzen is niet straffen

Traditionele hondentraining bestraft ongewenst gedrag. Bij de connectiemethode doen we dat niet, maar vermijden we de moeilijke situaties die het gedrag triggeren. Door de grens van de hond goed te bewaken, voorkomen we ongewenst gedrag. Vertoont hij het gedrag toch? Dan is dat niet zijn verantwoordelijkheid, maar die van de verzorger.

De workshop

De workshop wordt ondersteund met een powerpointpresentatie. Er is ruimte voorzien om vragen te stellen en ervaringen te delen.

Praktische info

De eerstvolgende workshops gaan door op:
Zondag 19 januari 2020, van 14:00 tot 17:00
Zondag 29 maart 2020, van 14:00 tot 17:00

Het tarief voor de workshop bedraagt €49,50 per persoon

Bij het volgen van 4 workshops krijg je het certificaat: Je hond opvoeden met de connectiemethode.
Bij gelijktijdig inschrijven voor 4 workshops ontvang je een korting van €18,50 en betaal je €179,50 voor de 4 workshops.

Locatie

De Bolster Hondengedragsbegeleiding
Boogschutterslaan 37
8310 Brugge – Sint-Kruis

Inschrijven voor deze workshop

New Field