Wandelen zonder trekken De Bolster

Wandelen aan de leiband

Wandelen aan de leiband

Hoe leer je een hond aan de leiband wandelen?

Iedere hond moet leren wandelen aan de leiband en voor de ene is dat wat makkelijker dan voor de andere. Vooraleer een wandeling ontspannen kan verlopen moet een hond al gewoon zijn aan een aantal zaken. Denk aan de hals- en leiband, het tuigje en alle impulsen die hij krijgt van buitenaf.

Als je hond trekt aan de leiband wordt een wandeling al snel een hele opgave. Je wilt dit probleem snel oplossen, maar het is niet altijd eenvoudig om de oorzaak van het trekken te achterhalen. Heeft je hond angst of voelt hij zich onrustig? Je hond krijgt vele indrukken tijdens het wandelen en daar moet hij eerst vertrouwd mee raken.

Tijdens onze individuele begeleiding vinden we een oplossing voor jou en je hond. We vertrekken vanuit de connectiemethode®, waar de verbinding tussen hond en verzorger cruciaal is. Als je tijdens de wandeling deze verbinding of connectie kan bewaren, ervaar je samen met je hond een heerlijk moment.

Vraag hulp

Trekt je hond aan de leiband bij het wandelen? Of haalt hij uit naar voorbijgangers of andere honden?

Vraag een individuele begeleiding waar we zoeken naar de oorzaak en we je advies en tips geven om dit probleem aan te pakken. Zo kunnen jij en je hond genieten van een ontspannen wandeling.

Wat mag je verwachten van een individuele training ‘leren wandelen aan de leiband’?

Z

je leert vriendelijke communicatie te gebruiken, zonder straffen of belonen

Z

je krijgt inzicht in het gedrag van je hond en leert waarom je hond trekt of uitvalt naar andere honden of mensen.

Z

je leert praktische vaardigheden hoe je de leiband eenvoudig kan aandoen zonder dat je hond dit als een last ervaart

Z

je leert aandacht hebben voor de noden van je hond tijdens de wandeling

Z

je leert om de connectie te houden tussen jou en je hond

Z

Je krijgt ondersteuning via digitale weg (Zoom, WhatsApp en tel).

Z

Individueel begeleiding bij je thuis in Oost-Vlaanderen, regio’s Kruishoutem, Nokere, Wortegem-Petegem, Waregem, Oudenaarde en Deinze of digitaal via Zoom.

Volg onze workshops

In de praktijkgerichte workshops leer je alles over je hond opvoeden volgens de connectiemethode.

De reeks van workshops bestaat uit 4 lesavonden. Elke avond wordt 1 onderwerp uitvoerig besproken. Het thema ‘wandelen met je hond’ komt tijdens de workshops aan bod.

Praktische informatie

Privé-consultatie aan huis

Bij een individuele hondentraining aan huis of digitaal via Zoom observeren we de hond in zijn vertrouwde gezinssituatie. Door samen een wandeling te maken, krijgen we inzicht in het gedrag en kunnen we de oorzaak voor het probleem vinden. Nadat het probleem en de oorzaak in kaart zijn gebracht, krijg je advies en tips om je hond op de correcte manier te ondersteunen en te begeleiden.

Voor een succesvolle begeleiding is een reeks van een aantal consultaties aan te raden. De eerste consultatie duurt ongeveer 2 uur. Nadien volgen een aantal opvolgsessies van 1 uur per sessie. Gemiddeld zijn 2 à 3 opvolgmomenten voldoende voor een goed resultaat.

Tarieven

Z

Eerste privé-consult aan huis: 150€ (duurtijd van 2 uur)

Z

Opvolgsessies aan huis: 95€ / uur

Z

Digitaal consult: 20€ / aangevat kwartier

Z

Onze hondengedragsbegeleiding kan in huis in Oost-Vlaanderen, regio’s Kruishoutem, Nokere, Wortegem-Petegem, Waregem, Oudenaarde en Deinze of digitaal via Zoom.