De bolster Academy logo

Opvoeding van de hond

Module 1 - word een succesvolle coach en hondenopvoeder

Module 1
Word een succesvol coach en hondenopvoeder

Basisopleiding van een hondengedragstherapeut

In de eerste module van de opleiding tot Hondengedragsbegeleider komt de basiskennis van de hondengedragstherapeut aan bod.  Je leert alles over de opvoeding van de puppy en jonge hond. Je leert hoe je naar honden luistert, hoe je ze begrijpt en hoe je met ze omgaat om een sterke vertrouwensband op te bouwen. Daarnaast is een goede communicatie tussen jou en de hondeneigenaar de sleutel tot een geslaagde begeleiding. Wat verwacht de hondeneigenaar van jou, begrijp je zijn vraag en wat hebben hij en zijn hond nodig?

Inhoud van de eerste module

De opleiding tot Hondengedragsbegeleider is een praktische vorming. We brengen kennis onmiddellijk in de praktijk door middel van oefeningen.

 

Opleiding gaat door in het weekend/ 6 weekends – 1 weekend per maand – telkens van 10:00 tot 17:00.

Deel 1 – Taal van de hond en inzicht in de natuurlijke noden van de hond

2 lesdagen – online via zoom

Je wordt expert in de communicatiemiddelen van honden en leert vaardigheden om op een vriendelijke en geweldloze manier met honden te communiceren. Om een hond te begrijpen moet je zijn taal lezen en aandachtig naar hem luisteren. We werken met cases en video’s om de theorie om te zetten in de praktijk.

Deel 2 – Opvoeding van de hond en gedragsontwikkeling

2 lesdagen – online via zoom

Je krijgt inzicht in de natuurlijke gedragsontwikkeling van pup tot volwassen hond en wordt ondergedompeld in de filosofie van de connectiemethode®. Je leert de basisprincipes en waarom deze methode een succesvolle opvoedingsmethode is. De omgangsvormen en vriendelijke communicatiestijl die hierin passen komen uitvoerig aan bod.

Deel 3 – Open en milde communicatie en zorgend leiderschap

2 lesdagen – in Brugge

Je leerde alles over de connectiemethode® en de bijpassende communicatiestijlen. Hond en mens hebben steun en zorgend leiderschap nodig. Dat vraagt een rustige en aandachtige houding. Hoe ontwikkel je communicatie en leiderschap volgens de principes van de connectiemethode® en hoe breng je deze houding in praktijk bij het coachen?

Deel 4, 5 en 6 – Praktijk: Coaching bij het opvoeden van de hond

6 lesdagen – in Brugge

We nodigen klanten van De Bolster Hondengedragsbegeleiding uit in de opleiding. Je gaat met ze aan de slag als hondengedragsbegeleider. Door middel van de aangeleerde communicatie geef je de klanten inzicht, leer je hen praktische vaardigheden aan en bied je oplossingen bij moeilijkheden in de opvoeding van de pup. Na afloop van deze les ontvang je het certificaat.

Praktische info

Lesdata najaar 2023 - Opleiding tijdens het weekend

De opleiding vormt een geheel, het is niet mogelijk om in te schrijven voor één onderdeel. Na voltooiing van module 1 ontvang je een certificaat. Hierna kan je inschrijven voor module 2.

Er worden maximaal 18 deelnemers toegelaten.

Tarief

Betaling per deel

De prijs is €299 per opleidingsweekend of de 2 weekdagen, totaal per module is de prijs €1794.

Korting – €180

Vooruitbetaling

Korting – €180

Bij vooruitbetaling ontvang  je een korting van 10% en bedraagt de moduleprijs € 1614

Krijg toegang tot de GRATIS cursus

6 spelregels om je hond op te voeden

Wij nemen je privacy ernstig

Geert De Bolster

Geert De Bolster

Antwoord normaal binnen de 3 uur

I will be back soon

Geert De Bolster
Hallo 👋 Welkom en bedankt voor de interesse in de opleiding hondengedragstherapeut volgens de connectiemethode.
Start Chat with:
chat