De bolster Academy logo

Opleiding hondengedragstherapeut

Draag bij tot het geluk van mens en hond. Word hondengedragstherapeut

Hondengedragstherapeut. Iets voor jou?

Je bent een ambitieus en positief ingesteld? Je wil op een professionele manier andere hondeneigenaren en hun honden begeleiden? Je wil impact maken op het geluk van honden en mensen? Hondengedrag is niet alleen je passie, maar je wil er ook je brood mee verdienen?

 

Je ziet anderen een bloeiende praktijk uitbouwen en dat wil je ook. Alleen weet je niet hoe je eraan moet beginnen. Misschien ben je al actief in de hondenbranche, maar raak je onvoldoende vooruit. Kortom: je bent op zoek naar een praktische opleiding die zijn effect al heeft bewezen?

 

Laat mij je leren hoe je mensen en honden begeleidt zodat ze succesvol hun doel bereiken: meer plezier en geluk ervaren samen.

Ik volgde de opleiding tot hondengedragsbegeleider (module 1 + 2) bij Geert De Bolster in Brugge. Daarvoor had ik al een keer een losse workshop bij hem gedaan en zijn boek gelezen. Het is een fantastische opleiding, een combinatie van theorie en praktijk - gestoeld op de enorme expertise die Geert bezit door zijn jarenlange ervaring in het werken met mensen en hun honden. De praktijkdagen waren parels, waarin wij als cursisten mochten werken met klanten van Geert die een gedragsprobleem ervoeren van hun hond. Wanneer je eenmaal leert kijken vanuit het perspectief van de hond en zijn welzijn als uitgangspunt neemt kun je grote stappen zetten in het harmonieuzer samenleven met je hond!
Susan van der Beek
Hondengedragsbegeleider

Hallo, Ik ben Geert De Bolster

Mijn ambitie? Jou opleiden tot een hondengedragsbegeleider die het verschil maakt voor hond en mens. Daarbij deel ik mijn 35 jaar ervaring met jou en begeleid ik je van a tot z bij de opstart van je business als hondengedragstherapeut.

 

Maar er is meer. Heb je de opleiding volbracht? Dan kan je toetreden tot het netwerk van hondengedragsbegeleiders – de connectiemethode®. En zal je niet alleen makkelijk klanten werven, maar ook in connectie treden met gelijkgezinde, enthousiaste collega-hondenprofessionals.

Word hondengedragstherapeut volgens de connectiemethode®

Hondengedrag begrijpen en verbeteren

Een hondengedragstherapeut helpt hondeneigenaren om het gedrag van hun puppy of hond te begrijpen en daar beter mee om te gaan. Een beroep dat om honden- én mensenkennis vraagt, maar ook sociaal engagement. Ben je een hondenliefhebber en wil je gezinnen helpen om optimaal samen te leven met hun huisdier? Dan is mijn praktijkgerichte opleiding ‘hondengedragsbegeleider – De connectiemethode®’ wat je zoekt.

Wat kan je verwachten

De opleiding vertrekt vanuit de connectiemethode®. Dit maakt dat je geen doorsnee hondentherapeut wordt, maar een begeleider van mens én hond. Een begeleider of professionele hondencoach begrijpt het gedrag van de hond en helpt mensen voor hun hond te zorgen. Na de opleiding ben jij de persoon die het geluk en plezier tussen eigenaar en hond versterkt.

De opleiding van Geert tot hondengedragsbegeleider is geweldig.
Je leert echt op een andere manier naar honden kijken en dit in de praktijk te vertalen om zo andere te helpen.

Florette Vervloet

De connectiemethode®

In de connectiemethode® werk je niet volgens de methode van belonen, corrigeren of straffen. Wel vanuit emoties, gevoelens, gedragsherkenning en begeleiding. We vertrekken vanuit een aantal kernvragen: hoe gaat het met de eigenaar en met de hond? Waar heeft de eigenaar of de hond het moeilijk mee? Wat wil de hond of wat wil hij duidelijk maken? Eens je op die vragen een duidelijk antwoord kan formuleren, krijg je een goed inzicht in gedrag of gedragsproblemen van de hond. De principes van de connectiemethode® zorgen ervoor dat negatieve gevoelens veranderen in gevoelens van vertrouwen en rust, en dat het gedragsprobleem verdwijnt. Je kan hierover meer lezen mijn boek.

Wat kan je na de opleiding

De opleiding bestaat uit 2 modules, een praktijkstage en bijscholingen. Na het voltooien van de 2 modules en de stage ontvang je het Quality Label en kan je toetreden tot het netwerk van professionele hondengedragsbegeleiders – De connectiemethode® in België en Nederland. Het Quality label geeft je een meerwaarde ten opzichte van je collega’s en andere hondentrainers. Jouw klanten hebben de garantie dat ze door een echte hondenprofessional geholpen worden.

Module 1 Opvoeding van de hond

Module 2 Specialist probleemgedrag

Quality Label de connectiemethode®

Zeker aan te raden!
Ikzelf heb de 2 modules gevolgd. De manier van uitleggen, het luisteren naar ieders mening, de openheid en bewustheid van Geert vond ik helemaal geweldig! Niet alleen veel geleerd over hoe je kan omgaan met honden en mensen maar ook over mezelf.
Robin Truyen
Hondengedragsbegeleider
Deze opleiding is zeer kwalitatief.
Wetenschappelijk onderbouwd en rijkelijk onderbouwd met toegepaste kennis vanuit de jarenlange ervaring van Geert De Bolster. De connectie tussen baas en hond staat centraal.Het is een zeer volledige opleiding.Mijn leven heeft het alvast verrijkt!
Ingrid Lenaerts
Hondengedragsbegeleider
Ik zocht en vond de opleiding aan de De Bolster Academy en alles viel op zijn plek. De opleiding heeft mijn leven veranderd. Het gaf me niet alleen kennis over en inzicht in honden, maar zeker ook inzicht in mijzelf. Mijn eigen gedrag, de verwachtingen, aannames en onzekerheden.
Monique Neuteboom
Hondengedragsbegeleider
Toen ik enkele jaren geleden de opleiding bij Geert volgde, had ik nooit kunnen vermoeden dat dit mijn leven drastisch zou veranderen.
Niet alleen in hoe ik naar mijn eigen honden kijk en ermee omga, maar vooral dat ik mijn passie een plaats kon geven.
Reninka Vanden Dorpe
Hondengedragsbegeleider
Mijn keuze om de opleidingen 'opvoeden van de hond' en 'specialist probleemgedrag' bij Geert de Bolster te volgen, was voor mij meer dan de juiste keuze. Vandaag maak deel uit van het netwerk van de mensen die mee de visie van de connectiemethode® uitdragen.
Ariane Willocx de connectiemethode Belgie
Ariane Willockx
Hondengedragsbegeleider
Door de opleiding van de connectiemethode zijn joey en ik elkaar nog beter beginnen begrijpen. een echte aanrader voor elke honden liefhebber/ verzorger. Geert zei me ooit : Liefde voor Joey begint bij de intentie om hem ieder moment te begrijpen.
Julie Ghyselinck
Gepassioneerde hondenliefhebber

€ 26,95

Je hond opvoeden met de connectiemethode

Het boek ‘Je hond opvoeden met de connectiemethode’ is jouw gids die je helpt bij de opvoeding van je hond. Je leest in dit boek meer over

Geert de Bolster De connectiemethode Boek

Krijg toegang tot de GRATIS cursus

6 spelregels om je hond op te voeden

Wij nemen je privacy ernstig

Geert De Bolster

Geert De Bolster

Antwoord normaal binnen de 3 uur

I will be back soon

Geert De Bolster
Hallo 👋 Welkom en bedankt voor de interesse in de opleiding hondengedragstherapeut volgens de connectiemethode.
Start Chat with:
chat