Weg met jouw onzekerheid

"Word een hondenverzorger met kennis van zaken"

Ken en begrijp jouw hond

Waarom online videocursussen bekijken

Met de online videocursussen verwerf je kennis en inzicht over het gedrag van je hond en ontwikkel je meer zelfvertrouwen. Je weet waarom je doet wat je doet waardoor je de opvoeding van je hond in de praktijk beter gaat kunnen begeleiden.

Wellicht herken je dit:

Hoe zou het zijn als:

Met de online videocursussen van de connectiemethode® stopt je onzekerheid en word je een zelfbewuste hondenverzorger en vriendelijke begeleider. Je hond zal je zelfvertrouwen opmerken en bereid zijn om in vertrouwen naar jou te luisteren.

Wat mag je verwachten van de online videocursussen

Moeiteloos kennis verwerven

Duidelijk, gestructureerde en praktische cursussen

Krijg kennis op je eigen tempo

Jij beslist wanneer je tijd hebt om te oefenen

online hondenschool je pup opvoeden online cursus overzicht

Online videocursussen van de connectiemethode®

Basiscursus connectiemethode Geert De Bolster

Starten met de connectiemethode®

Je hond opvoeden met je hart.
Je neemt een hond in huis om met hem op een liefdevolle en vriendelijke manier samen te leven en voor hem te zorgen. Maar je wil ook een meerwaarde voor jezelf creëren en meer plezier en geluk ervaren. Met deze videocursus leg je de basis voor een uitstekende relatie met je hond die door een mindful houding wordt bekomen. De videocursus bestaat uit 3 modules: de liefdevolle relatie tussen jou en je hond, je houding als hondenverzorger en hoe je de connectie met je hond versterkt.

Je pup opvoeden – dé online videocursus

Een pup opvoeden kan leuk zijn als je weet wat en waarom je doet wat je doet en hoe je je pup op een makkelijke manier kunt begeleiden. Je pup opvoeden – dé online videocursus geeft je inzicht in puppygedrag en biedt duidelijke stappenplannen waarmee je het opvoedingsproces van je pup kunt begeleiden

Gedragstherapie voor je hond – dé online videocursus

Als je wil, kan je het probleemgedrag of gedragsprobleem van je hond effectief begeleiden. De beste manier om dat te doen is door het probleem waar jij en je hond tegen aanlopen, te begrijpen en de oorzaak ervan te achterhalen. Vervolgens kan je beter met je hond omgaan. Met de online videocursus – Gedragstherapie voor je hond met de connectiemethode® krijg je geen Quikck Fix oplossingen maar leer je de levensstijl dat de connectiemethode is, in praktijk brengen om beter met het probleem van je hond om te gaan. Omgaan met het probleemgedrag van je hond ‘is’ de oplossing.

Hondentaal kennen en begrijpen

Als je iets vraagt aan je hond en merkt dat hij je niet begrijpt, zou het best kunnen dat je boodschap niet duidelijk is. Luisteren is het belangrijkste onderdeel van communicatie. Als je de taal van je hond begrijpt, wordt het makkelijker om met hem te connecteren en voor hem te zorgen. De videocursus bestaat uit 5 modules: de communicatie van je hond, lichaamstaal, taal van de geluiden, aanraking en geurcommunicatie. Wanneer je deze kennis in huis hebt, kun je met je hond vanuit je hart communiceren.

Cursus gedrag hond begrijpen Geert De Bolster

Waarom doet mijn hond wat hij doet?

Als je je hond wil begeleiden , is het belangrijk dat je hem kent en zijn gedrag begrijpt. Met deze videocursus zal je door de ogen van je hond kunnen kijken. Wie is je hond, waarom doet hij wat hij doet en wat zijn de basisnoden van je hond?

 

Je wordt praktische handvatten aangereikt waarmee je het opvoedingsproces van je hond beter en effectief zal kunnen begeleiden en dit aan de hand van de connectiemethode: Samenleven met je hond aan de hand van liefdevolle en geweldloze communicatie en begeleiding.

Cursus word de leider van je hond Geert De Bolster

Word de (bege)leider van je hond

Als je merkt dat je hond onvoldoende naar je luistert en dat ondanks dat je naar de hondenschool gaat, cursussen hebt gevolgd en veel oefent, dan is je leiderschapstalenten versterken het best wat je kunt doen. Met deze videocursus ga je inzicht verwerven in wat leiding aan je hond, zonder dat je dominant hoeft te zijn en jouw hond moet controleren.  Leiderschap volgens de connectiemethode® is jou ten dienste stellen van jouw hond.

Je hond aan de leiband leren lopen

Meer dan 60% van de hondeneigenaren ervaart een probleem om hun hond aan de leiband te leren lopen. Als je de aangelijnde wandelingen met je hond volgens de principes van de connectiemethode® gaat doen, zal je merken dat alles veel eenvoudiger en aangenamer zal verlopen.

 

Je hebt geen hondentraining met snoepjes, straf en andere hulpmiddelen nodig. Met de connectiemethode® creëer je vertrouwen met je hond waardoor hij vanzelf met jou in verbinding blijft.

 

De videocursus bestaat uit 3 modules: Basistraining om je pup of hond aan de leiband te leren lopen, Inzicht in de oorzaken van moeilijkheden bij het lopen aan de leiband en effectief omgaan met trekken aan de leiband.

Met mindfulness samenleven met je hond

In deze unieke online vorming combineren we de eeuwenoude kunst van mindfulness met de liefdevolle relatie die we delen met onze hond. Of je nu een doorgewinterde hondenliefhebber bent of net je eerste stappen in het samenleven met je hond zet, deze cursus biedt een vernieuwende benadering om je band met je hond te versterken en tegelijkertijd innerlijke rust te vinden.


Ontdek hoe je mindfulness kunt toepassen in alledaagse interacties met je hond, van wandelingen in het park tot omgaan met probleemgedrag. Leer technieken om je bewustzijn te vergroten, je emoties in balans te brengen en een dieper begrip te krijgen van de behoeften en signalen van je hond.


In deze training wordt je stap voor stap begeleid door Geert De Bolster, Hondenpsycholoog en mindfulnesstrainer en werk je samen met gelijkgezinde hondenverzorgers.

Waarom kiezen voor een online videocursus i.pl.v. de hondenschool

Veel gestelde vragen

Is een online videocursus geschikt voor mij en mijn hond?

Ja, de online cursussen bevatten de informatie die alle hondenverzorgers zouden moeten bezitten.

Heb ik voldoende met een online videocursus of moet ik ook nog naar de hondenschool met mijn hond?

Ja, met de online cursussen heb je alle informatie en kennis in huis om zelf met je hond aan de slag te gaan. Je hoeft niet naar de hondenschool.

Is er een helpdesk waar ik terecht kan met mijn vragen?

Ja, je kunt lid worden van de online community – de connectiemethode® waar je antwoorden krijgt op al jouw vragen over de opvoeding van je hond en kunt deelnemen aan de 2 wekelijkse live vraag en antwoordsessie met Geert De Bolster.

Wanneer en hoe lang kan ik de online cursussen bekijken?

De online cursussen zijn levenslang toegankelijk, gelijk wanneer en op alle apparaten.

Kan ik extra persoonlijke begeleiding aanvragen?

Ja, Er zijn verschillende mogelijkheden.
Je kan een online consult aanvragen of een hondengedragsbegeleider bij je thuis laten komen.
De connectiemethode® heeft hondengedragsbegeleiders in Vlaanderen en Nederland.

Zijn de online cursussen beloningsgericht?

Met de connectiemethode® ga je je hond niet trainen maar zijn opvoedingsproces begeleiden aan de hand van vriendelijke en geweldloze communicatie.

Door een sterke band met je pup of hond op te bouwen, zal je geen beloning nodig hebben. Je hond zal zich vanzelf ontwikkelen tot een gelukkig en sociaal huisdier.