De connectiemethode Geert De Bolster logo header
  Add a header to begin generating the table of contents
  pup kopen
  Geert De Bolster
  Geert De Bolster

  Een pup kopen

  Home › Kennisbank › Begrippen › Mindfulness

  Een gelukkige toekomst voor jou en je pup

  Wanneer je een pup in huis haalt, heeft dit als doel om een meerwaarde te creëren voor jou, je gezin en je pup. Hoe meer aandacht je hebt voor de plaats waar je je pup gaat aankopen, hoe meer je je doel zal kunnen bereiken. Neem je tijd, ga niet overhaast een pup aankopen.

  Waar kan je een pup kopen

  Koop een pup bij voorkeur bij een hobbyfokker. Dergelijke fokker houdt van honden en zal de pups met veel overgave en liefde verzorgen. De kans dat je een gezonde en gelukkige pup mee naar huis krijgt is dan het grootst.

  Wat is een hobbyfokker

  Pup kopen moeder en pup

  Dit zijn de criteria waaraan je een betrouwbaar hobbyfokker kunt herkennen en waar je met een gerust hart een pup kunt kopen:

  1. De honden van de fokker leven in het gezin.
  2. De fokker heeft één tot maximaal 2 rassen.
  3. De fokker heeft maximaal 3 volwassen honden waarmee gefokt wordt.
  4. De ouderdieren – en zeker de moeder – Leven/leeft bij de fokker in huis.
  5. De ouderdieren van de pup die je wilt aankopen zijn open en vriendelijk met mensen.
  6. De moeder verblijft bij de pups tot je de pup gaat ophalen bij de fokker.
  7. Je kunt geregeld de pups gaan bezoeken.
  8. De fokker kiest samen de pup die het best bij jouw gezinssituatie past.
  9. De fokker geeft jou informatie over gezondheid, voeding en opvoeding.
  10. De fokker is bereid om je na de aankoop van de pup te blijven bijstaan met raad en daad.

  Waar koop je best geen pup

  Vermijd om een pup aan te kopen bij een handelaar. De kans dat een handelaar aan bovenstaande criteria beantwoord is zeer klein. Neem dus geen risico om je pup bij een handelaar aan te kopen.
  Een pup kopen bij een handelaar houdt ernstige risico’s in:

  Pup kopen bij handelaar
  1. De ouderdieren en voorouders van de pup die je zou aankopen zijn niet getest op genetische en verborgen gezondheidsproblemen. Daardoor is de kans groter dat je pup gaat ziek worden. Dat kan heel veel lijden veroorzaken en zorgt ervoor dat je veel financiële kosten zult hebben.
  2. Het emotioneel welzijn van de ouderdieren laat te wensen over. Stress, angst en agressie bij de ouderdieren wordt doorgegeven aan de pup die jij zou aankopen. Het plezier dat je verwacht bij het houden van een hond wordt erdoor ernstig gehypothekeerd.
  3. Je kunt onmiddellijk een hond kopen maar gezien de twee bovenstaande punten, zal het goed gevoel dat je krijgt tijdens de aankoop van de pup, onmiddellijk vervangen worden door frustratie als je merkt dat je een kat in een zak hebt gekocht.
  4. Bij een handelaar vind je meerdere rassen en meerdere honden waarmee wordt gefokt.
  5. Een zogenaamde hobbyfokker die meer dan 3 volwassen honden heeft waarmee wordt gefokt is geen hobbyfokker maar een handlaar. Koop daar geen pup.
  6. De ouderdieren verblijven in een aparte ruimte, in een loods of in kennels. De kans dat deze honden de genen van een sociale gezinshond doorgeven aan de pup die je zou kopen, is dus heel klein.
  pup kopen in kennel

  Meer info over aankoop en opvoeding van je pup

  Word lid van de community de connectiemethode en ontvang meer info

   

  Op het internet vind je heel veel info die geschreven en gepubliceerd werd door marketingspecialisten. Alles klinkt mooi en goed. Laat je niet foutief beïnvloeden. Word lid bij onze community en krijg juiste informatie. In de community staan enkele korte cursussen waardoor je je kunt voorbereiden op de komst van je pup. En als je de pup in huis hebt, kun je geïnspireerd worden door hondeneigenaren die hun ervaring met jouw zullen delen. Daarnaast kun je persoonlijk advies vragen.

   

  Meer info en inschrijven

  Krijg toegang tot de GRATIS cursus

  6 spelregels om je hond op te voeden

  Wij nemen je privacy ernstig