Mindful omgaan met je hond

Individuele begeleiding

VRIENDELIJKE AANDACHT VOOR JE HOND… EN JEZELF

Mindful omgaan met je hond begint bij vriendelijke aandacht voor jezelf. Hoe ervaar jij het gedrag van je hond, en hoe ga jij ermee om? Vervolgens breid je die vriendelijke aandacht uit naar je hond. Zo kan je hem vanuit een mindful houding begrijpen en begeleiden.

Mindfulness betekent ‘niet iets doen’. Het is met milde en open aandacht aanwezig zijn bij wat er zich in het moment bij jou voordoet.

Omgaan met stress, frustratie en moeilijke gevoelens en gedachten

Stel, je hebt een puppy die heel actief is, en veel bijt omdat hij opgewonden of oververmoeid is. Dat kan voor veel frustratie zorgen bij jou en je gezin.

Of je hebt een hond die veel angsten heeft, waardoor de mogelijkheden beperkt lijken. Dat kan verdriet veroorzaken.

Of misschien heb je een hond die uitvalt naar andere honden tijdens het wandelen aan de leiband. Dat kan je heel wat stress bezorgen, zeker als je op onbegrip stoot in je omgeving. Je krijgt honderden gratis adviezen over hoe je met je hond moet omgaan. Misschien ga je erover piekeren, waardoor je geen plezier meer beleeft aan de wandelingen.

Maar als je probeert om de gevoelens, gedachten of spanning in je lichaam te negeren, worden ze meestal net sterker. De kans bestaat dat je emotioneel reactief gaat handelen. Dat is meestal negatief voor je relatie met je hond, waardoor de stress en frustratie alleen maar groter wordt.

Reactief met gevoelens en gedachten omgaan is meestal niet de juiste actie. Je moet bereid zijn om te kijken.

Mindfulness betekent de intentie hebben om wat zich aandient te laten zijn. Wat er ook is, je bent bereid ernaar te kijken. Je voelt hoe je lichaam reageert, en kijkt naar wat er op dat moment gebeurt. Je luistert, en merkt welke gedachten er in je geest opkomen.

Die actie van ‘niet iets doen’ gebeurt vanuit een open en milde houding. Bij gevoelens van stress en frustratie heeft de energie van mindfulness een verzachtend effect. Je gevoelens gaan niet langer met je aan de haal. Je neemt zelf de controle over je handelen.

Van mindfulness naar mindful omgaan met je hond

Mindfulness beoefenen gebeurt vanuit onze ‘zijnsmodus’. Mindful omgaan met je hond vanuit de ‘doemodus’. Door met milde en open aandacht naar je hond te kijken en te luisteren, kom je te weten wat de intenties van je hond zijn. Wat wil hij? Wat heeft hij nodig? Vervolgens integreer je de ingrediënten van mindfulness in je handelen. Zo pas je de connectiemethode ten volle toe bij het omgaan met je hond.

De individuele begeleiding

De begeleiding bestaat uit 4 sessies van 1 uur en kan bij ons in Brugge, of bij jou thuis doorgaan (in Oost- of West-Vlaanderen).
Je werkt met coach Geert De Bolster, ervaren beoefenaar van mindfulness, rond deze thema’s:

Je ademhaling en lichaam als anker
Omgaan met gevoelens en gedachten
Aandachtsbeoefening voor hoe je hond naar de wereld kijkt
Praktische oefeningen samen met je hond

Wil je eerst kennismaken met mindfulness? Volg dan de workshop Mindfulness voor de opvoeding van je hond.

Tarief bij De Bolster in St-Kruis Brugge

€234 voor 4 sessies van 60 minuten.

Locatie:
De Bolster Hondengedragsbegeleiding
Boogschutterslaan 37
8310 Brugge – Sint-Kruis

Tarief aan huis

€306 voor een privéconsult en 3 opvolgsessies van 60 minuten
(verplaatsing eerste 10 km inbegrepen)
Verplaatsingkosten vanaf 10km bedragen €0,50/km voor heen-en-terugverplaatsing.

We verplaatsen ons in West-Vlaanderen
In regio Groot Brugge en De Kust worden de verplaatsingskosten berekend te vertrekken vanuit St – Kruis.

We verplaatsen ons in Oost-Vlaanderen
In regio Kruisem, Oudenaarde Kortrijk, Deerlijk, Waregem en groot Gent worden de verplaatsingskosten berekend vanuit Kruisem.

Lees het boek van Geert De Bolster: Je hond opvoeden met de connectiemethode

Inschrijven voor deze individuele begeleiding

New Field