De connectiemethode Geert De Bolster logo header

Gedragstherapie voor honden aan huis

Persoonlijke begeleiding bij het omgaan met probleemgedrag van je hond

Persoonlijke begeleiding bij je thuis is de oplossing voor het probleemgedrag van je hond

Je hond valt uit aan de leiband en je wilt er zo effectief mogelijk op reageren. Of je hond blaft en vernielt het huis als hij alleen is. Misschien is bezoek ontvangen lastig omdat je hond emotioneel reageert en opspringt en hapt. Kortom: je ervaart het ongewenst gedrag van je hond als een probleem en wil graag een oplossing.

 

 

Misschien heb je al van alles geprobeerd, zonder resultaat. Daardoor kan je je onzeker en gefrustreerd gaan voelen, of ben je bang dat het probleemgedrag van je hond uit de hand gaat lopen. Zie je andere mensen die geen problemen hebben met hun hond, en denk je ‘dat wil ik ook’? Dan is gedragstherapie voor je hond bij je thuis een goede oplossing. Hondengedragsbegeleiding bij je thuis is mogelijk in Vlaanderen en Nederland.

Herken je deze signalen?

Heeft mijn hond speciale training nodig? Is het mijn fout dat mijn hond een gedragsprobleem heeft? Hoe kan ik het probleem oplossen? Moet ik oefeningen doen, en welke dan? Het ongewenst gedrag van je hond roept veel vragen en onzekerheden op. Zijn de signalen hieronder herkenbaar voor je?

Laat het gedragsprobleem van je hond niet aanslepen

Hoe langer het probleem aansleept, hoe lastiger het wordt om het op te lossen.

 

Meestal is het ongewenst gedrag van je hond normaal gedrag, maar ervaar jij het als een probleem. Wacht je te lang om er op een goede manier mee om te gaan? Dan kan het probleemgedrag omslaan in een gedragsprobleem. En dan komt het welzijn van je hond in gevaar.

 

Je hond heeft nood aan jouw leiding. Dat zal hem een veilig gevoel en vertrouwen in je geven. Onder jouw begeleiding kan hij zijn ongewenst gedrag zelf omzetten in aangepast gedrag.

Gedragstherapie honden Geert De Bolster

Na 5 jaar ontelbaar vele adviezen, trainingsmethodes, alternatieve therapieën, noem maar op… kwamen we in juni 2021 bij Geert terecht. Een hele ommezwaai om na intensief in te zetten op trainen (met wisselende en steeds tijdelijke resultaten) nu alles vanuit het perspectief en de eigenheid van onze hond te bekijken.

 

Dankzij de adviezen van Geert die zijn kennis zo bevattelijk deelt, je doet nadenken en je het vertrouwen geeft dat je de expert bent van je eigen hond met alles wat je leert, hebben wij nu een heel ander leven met onze hond. En vooral: onze hond heeft een heel ander leven!

 

Denken op maat van zijn mogelijkheden en rustig aan onze connectie werken loont nog alle dagen. We blijven nog steeds leren en sinds het opstarten van de online community delen we ook onze ervaringen met anderen.

 

Een zeer waardevolle toevoeging!

 

Bedankt Geert!

Els De Clercq

Dit mag je verwachten

Puppy training met de connectiemethode logo

Hondengedragsbegeleiding met de connectiemethode®

Dankzij jouw zelfvertrouwen zullen de problemen die je door het ongewenst gedrag van je hond ervaart onmiddellijk afnemen.

Hoe verloopt gedragstherapie voor je hond aan huis?

Gedragstherapie honden De connectiemethode Geert De Bolster geluk

Gedragsproblemen waaraan je samen met een professionele hondengedragsbegeleider kunt werken:

Waarop mag je rekenen:

Waarom kiezen voor hondengedragsbegeleiding aan huis in plaats van de hondenschool?

Je kan ook boeken lezen. Of naar de hondenschool gaan waar je zit, lig en blijf leert, maar helemaal geen ondersteuning krijgt bij de dingen die er echt toe doen. Daardoor blijven de problemen bestaan. Meer nog: met je hond naar de hondenschool gaan wanneer hij een gedragsprobleem heeft, creëert 50% meer kans dat het probleemgedrag toeneemt, en het welzijn van je hond in gevaar komt.

 

Ik zie vaak hoe hondeneigenaren eerst allerlei acties ondernemen om vervolgens vast te stellen dat het niet lukt. Ze begrijpen hun hond niet, weten niet wat hij nodig heeft en brengen hem in situaties die het gedragsprobleem laten escaleren. En dat kost veel tijd, verloren tijd. Dat is zonde, want zo bereik je niet het gewenste resultaat.

 

Met gedragstherapie voor je hond met de connectiemethode® en persoonlijke begeleiding, hoef je niet alles zelf uit te vissen. Ik begeleid je, stap voor stap, naar het pad van succes en geluk met je hond.

Honderden hondeneigenaren gingen je voor

Ik ontwikkelde een hondvriendelijke en geweldloze communicatiemethode waarmee al honderden honden en hun eigenaren gelukkig werden.

Onze border collie Line is eentje met een gebruiksaanwijzing. Door haar extreme angst voor alles wat beweegt, geluiden, nieuwe mensen en voorwerpen kan zij agressief uithalen. Daardoor werd ze bijna door iedereen opgegeven. Dankzij Geert heeft ze een eerlijke kans gekregen. Geert heeft ons geleerd om Line beter te begrijpen en om haar met de ‘juiste’ handelingen te begeleiden. Hierdoor heeft Line ons leren vertrouwen en kan ze zo haar angsten beter controleren. We zijn Geert enorm dankbaar dat hij van een onhandelbare Line een fantastische vriend heeft gemaakt. Geert is een topper in zijn vak.

Caroline Iduyt

Veelgestelde vragen

Je kunt een persoonlijke coaching bij de gedragstherapie van je hond aanvragen van zodra je merkt dat je ergens tegenaan loopt of merkt dat je hond meer dan normaal stress ervaart of ongewenst gedrag gaat vertonen.

Net zoals mensen, zijn honden nooit te oud om te leren. Uiteraard kan de snelheid waarmee je hond leert, afhankelijk van zijn leeftijd korter of langer zijn.

We maken een afspraak via e-mail. Het gedragsconsult vindt bij je thuis in Brugge of via Zoom plaats. We kijken naar de oorzaak van het gedragsprobleem van je hond en onderzoeken hoe je het best met het probleem kunt omgaan. Je krijgt onmiddellijk praktisch advies.

Het doel is dat jij gecoacht wordt zodat je zelf de expert van je hond wordt en de gedragstherapie van je hond succesvol kunt begeleiden. In principe zijn 4 sessies voldoende omdat hij nadien alleen verder zou kunnen doen. Uiteraard hebben we als doel dat het probleem voor jou is opgelost. Maar in sommige gevallen, leidt een hond aan een structureel aangeboren gedragsprobleem en zal de gedragstherapie nooit helemaal beëindigen.

Het tarief is afhankelijk van het traject waarvoor je kiest en van de voorwaarden van de coach in jouw regio. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Neen, Gedragstherapie met de connectiemethode® is geen hondentraining met beloning met snoepjes of andere beloningsvormen. Je hond is perfect zoals hij is. Jij bent degene die de training volgt met als doel om de expert van je hond te worden. Je verwerft inzicht in het gedragsprobleem van je hond. Je leert hoe je je hond leiding kunt geven zodat hij meer vertrouwen ontwikkelt en zelf zijn gedrag gaat aanpassen.

Neen, er wordt niet gestraft. Straf werkt alleen op korte termijn. Op lange termijn is straf verantwoordelijk voor de toename van het probleem of het ontstaan van een ander gedragsprobleem. Bovendien is straf nadelig voor het welzijn van je hond. Straf verhindert de opbouw van een goede vriendschapsband tussen jou en je hond.

De connectiemethode is vriendelijke en geweldloze communicatie. Je oefent aandachtig kijken en luisteren naar je hond en jezelf. Verder ga je informeel oefenen om je inzichten in praktijk te brengen. Naast de normale tijd en aandacht die iedere hond van zijn verzorger vraagt, hoe je geen extra tijd vrij te maken.

Afspraken kunnen tot 48 uur op voorhand worden verplaatst naar een ander moment. Houd er wel rekening mee dat je de beste resultaten behaalt als je een bepaalde continuïteit in de begeleiding wordt aangehouden.

In principe is het de bedoeling dat de begeleiding blijft doorlopen en niet wordt onderbroken. Maar in nood kan de periode met maximaal één maand verlengd worden.

Je kunt iedere week vragen of opmerkingen mailen. Op dinsdagnamiddag worden jouw vragen persoonlijk via WhatsApp of mail beantwoord.

Betaling gebeurt via overschrijving op rekeningnummer BE57280046685935.

De waarde van het samenleven met een gelukkige en emotioneel stabiele hond is onbetaalbaar. De connectiemethode® is de beste manier om met je puppy om te gaan en je doel, de reden waarom je een hond in huis nam, te bereiken.

Gedragstherapie honden De connectiemethode Geert De Bolster

Klaar om het gedragsprobleem van je hond aan te pakken?

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Neem contact met ons op. We kijken samen naar de beste oplossing voor jou en je hond.

Coach in jouw regio

Vind een coach van de connectiemethode in Vlaanderen of Nederland

Wij nemen je privacy ernstig

Waarmee kunnen we jou helpen?

Krijg toegang tot de GRATIS cursus

6 spelregels om je hond op te voeden

Wij nemen je privacy ernstig