De connectiemethode Geert De Bolster logo header

Gedragstherapie voor honden aan huis

Met coaching bij je thuis het gedragsprobleem van je hond oplossen?

Waarom coaching bij je thuis dé oplossing voor het gedragsprobleem van je hond is

Je hond valt uit aan de leiband en je wilt er zo effectief mogelijk op reageren. Of je hond blaft en vernielt het huis als hij alleen is. Misschien is bezoek ontvangen zelfs lastig omdat je hond emotioneel reageert en opspringt en hapt. Kortom: je ervaart het ongewenst gedrag van je hond als een probleem en wil graag een oplossing.

 

Misschien heb je al vanalles geprobeerd, zonder resultaat. Daardoor kan je je onzeker en gefrustreerd gaan voelen, of ben je bang dat het probleemgedrag van je hond uit de hand gaat lopen. Zie je andere mensen die geen problemen hebben met hun hond, en denk je ‘dat wil ik ook’? Dan is gedragstherapie voor je hond bij je thuis de oplossing.

Herken je deze signalen?

Heeft mijn hond speciale training nodig? Is het mijn fout dat mijn hond een gedragsprobleem heeft? Hoe kan ik het probleem oplossen? Moet ik oefeningen doen, en welke dan? Het ongewenst gedrag van je hond roept veel vragen en onzekerheden op. Zijn de signalen hieronder herkenbaar voor je?

Laat het gedragsprobleem van je hond niet aanslepen

Hoe langer het probleem aansleept, hoe lastiger het wordt om het op te lossen.

 

Meestal is het ongewenst gedrag van je hond normaal gedrag, maar ervaar jij het als een probleem. Wacht je te lang om er op een goede manier mee om te gaan? Dan kan het probleemgedrag omslaan in een gedragsprobleem. En dan komt het welzijn van je hond in gevaar.

 

Je hond heeft nood aan jouw leiding. Dat zal hem een veilig gevoel en vertrouwen in je geven. Onder jouw begeleiding kan hij zijn ongewenst gedrag zelf omzetten in aangepast gedrag.

Gedragstherapie honden Geert De Bolster

Dit mag je verwachten van gedragstherapie voor je hond

Puppy training met de connectiemethode logo

Gedragstherapie voor honden met de connectiemethode®

Dankzij jouw expertise en zelfvertrouwen zullen de problemen die je door het ongewenst gedrag van je hond ervaart onmiddellijk en drastisch afnemen.

Hoe verloopt persoonlijke begeleiding bij gedragstherapie voor je hond?

Gedragstherapie honden De connectiemethode Geert De Bolster geluk

Gedragsproblemen die we kunnen oplossen

De gedragstherapie van je hond is een investering in zijn geluk.

Stel gedragstherapie voor je hond niet langer uit en maak nu een afspraak. Het coaching programma begeleiding aan huis in Brugge kost 562,50 euro.

Daarvoor krijg je:

Waarom kiezen voor gedragstherapie in plaats van de hondenschool?

Je kan ook boeken lezen. Of naar de hondenschool gaan waar je zit, lig en blijf leert, maar helemaal geen ondersteuning krijgt bij de dingen die er echt toe doen. Daardoor blijven de problemen bestaan. Meer nog: met je hond naar de hondenschool gaan wanneer hij een gedragsprobleem heeft, creëert 50% meer kans dat het probleemgedrag toeneemt, en het welzijn van je hond in gevaar komt.

 

Ik zie vaak hoe hondeneigenaren eerst allerlei acties ondernemen om vervolgens vast te stellen dat het niet lukt. Ze begrijpen hun hond niet, weten niet wat hij nodig heeft en brengen hem in situaties die het gedragsprobleem laten escaleren. En dat kost veel tijd, verloren tijd. Dat is zonde, want zo bereik je niet het gewenste resultaat.

 

Met gedragstherapie voor je hond met de connectiemethode® en persoonlijke begeleiding, hoef je niet alles zelf uit te vissen. Ik begeleid je, stap voor stap, naar het pad van succes en geluk met je hond.

Honderden hondeneigenaren gingen je voor

Ik ontwikkelde een hondvriendelijke en geweldloze communicatiemethode waarmee al honderden honden en hun eigenaren gelukkig werden.

Veelgestelde vragen

Je kunt een persoonlijke coaching bij de gedragstherapie van je hond aanvragen van zodra je merkt dat je ergens tegenaan loopt of merkt dat je hond meer dan normaal stress ervaart of ongewenst gedrag gaat vertonen.

Net zoals mensen, zijn honden nooit te oud om te leren. Uiteraard kan de snelheid waarmee je hond leert, afhankelijk van zijn leeftijd korter of langer zijn.

We maken een afspraak via e-mail. Het gedragsconsult vindt bij je thuis in Brugge of via Zoom plaats. We kijken naar de oorzaak van het gedragsprobleem van je hond en onderzoeken hoe je het best met het probleem kunt omgaan. Je krijgt onmiddellijk praktisch advies.

Het doel is dat jij gecoacht wordt zodat je zelf de expert van je hond wordt en de gedragstherapie van je hond succesvol kunt begeleiden. In principe zijn 4 sessies voldoende omdat hij nadien alleen verder zou kunnen doen. Uiteraard hebben we als doel dat het probleem voor jou is opgelost. Maar in sommige gevallen, leidt een hond aan een structureel aangeboren gedragsprobleem en zal de gedragstherapie nooit helemaal beëindigen.

Het coaching traject kan indien nodig en volgens afgesproken voorwaarden verlengd worden.

Neen, Gedragstherapie met de connectiemethode® is geen hondentraining met beloning met snoepjes of andere beloningsvormen. Je hond is perfect zoals hij is. Jij bent degene die de training volgt met als doel om de expert van je hond te worden. Je verwerft inzicht in het gedragsprobleem van je hond. Je leert hoe je je hond leiding kunt geven zodat hij meer vertrouwen ontwikkelt en zelf zijn gedrag gaat aanpassen.

Neen, er wordt niet gestraft. Straf werkt alleen op korte termijn. Op lange termijn is straf verantwoordelijk voor de toename van het probleem of het ontstaan van een ander gedragsprobleem. Bovendien is straf nadelig voor het welzijn van je hond. Straf verhindert de opbouw van een goede vriendschapsband tussen jou en je hond.

De connectiemethode is vriendelijke en geweldloze communicatie. Je oefent aandachtig kijken en luisteren naar je hond en jezelf. Verder ga je informeel oefenen om je inzichten in praktijk te brengen. Naast de normale tijd en aandacht die iedere hond van zijn verzorger vraagt, hoe je geen extra tijd vrij te maken.

Afspraken kunnen tot 48 uur op voorhand worden verplaatst naar een ander moment. Houd er wel rekening mee dat je de beste resultaten behaalt als je een bepaalde continuïteit in de begeleiding wordt aangehouden.

In principe is het de bedoeling dat de begeleiding blijft doorlopen en niet wordt onderbroken. Maar in nood kan de periode met maximaal één maand verlengd worden.

Je kunt iedere week vragen of opmerkingen mailen. Op dinsdagnamiddag worden jouw vragen persoonlijk via WhatsApp of mail beantwoord.

Betaling gebeurt via overschrijving op rekeningnummer BE57280046685935.

De waarde van het samenleven met een gelukkige en emotioneel stabiele hond is onbetaalbaar. De connectiemethode® is de beste manier om met je puppy om te gaan en je doel, de reden waarom je een puppy in huis nam, te bereiken.

Gedragstherapie honden De connectiemethode Geert De Bolster

Gedragstherapie hond mogelijkheden

Gedragstherapie hond aan huis

Persoonlijke coaching aan huis door mezelf Geert De Bolster in regio Brugge

€562,50 – 4 sessies verplaatsing inbegrepen.

Eenmalig gedragsconsult van 2 uur: €250 verplaatsing inbegrepen.

Opvolging per sessie van 1 uur: €125 verplaatsing inbegrepen.

Coach in jouw regio

Vind een coach van de connectiemethode in Vlaanderen of Nederland

Prijs afhankelijk van coach

Aanvraag afspraak gedragstherapie