Gedragproblemen bij Honden

Gedragsprobleem van je hond oplossen?

Gedragsprobleem van je hond oplossen?

Op zoek naar een oplossing voor het gedragsprobleem van je hond?

Wellicht bezoek je deze pagina omwille van een gedragsprobleem van je hond en ben je op zoek naar een oplossing.

Enkele voorbeelden van gedrag van je hond dat je als een probleem kan ervaren, zijn uitvallen aan de leiband, opspringen, verlatingsangst, overmatig blaffen, in huis plassen, niet gehoorzamen, voorwerpen stelen en opeten, zich obsessief gedrag en agressief gedrag.

Voor je naar een oplossing voor het probleemgedrag van je hond op zoekt gaat, wil ik je graag een aantal vragen stellen:
Heb je al nagedacht waar het gedragsprobleem van je hond vandaan komt? Hoe komt het dat jouw hond probleemgedrag vertoont? Wat zijn de omstandigheden waarin je een probleem ervaart met je hond? Hoe is het voor jou als je hond zich ongewenst gedraagt? Hoe voel je je daarbij? Wat zou er moeten veranderen omdat je het gedrag van je hond niet meer als een probleem zou ervaren. Wat is jouw belangrijkste vraag op dit moment?

Je ziet het, voor je het gedragsprobleem van je hond gaat behandelen, zijn er antwoorden op heel wat vragen nodig. Pas wanneer je inzicht hebt in het gedragsprobleem van je hond, kun je er iets aan veranderen. Zonder een duidelijk inzicht in het probleem zou je het gedrag enkel symptomatisch bestrijden. Mijn ervaring heeft me geleerd dat een symptomatische aanpak van gedrag soms een tijdelijke resultaat oplevert maar dat het gedragsprobleem na verloop van tijd terug de kop opsteekt en zelfs erger is geworden.

Wanneer je het probleemgedrag va je hond echt wilt oplossen, zal je er op een effectieve manier moeten mee omgaan. Om daartoe in staat te zijn heeft jouw hond jouw vertrouwen, ondersteuning en leiderschap nodig.

Al meer dan 35 jaar begeleid ik hondeneigenaren bij het oplossen van het gedragsprobleem van hun hond. Ik coachte reeds meer dan 12000 gezinnen en leerde hen op een effectieve manier met het probleemgedrag van hun om te gaan. Mijn doel en dat van mijn klanten is: Bijdragen aan het geluk van honden door middel van het verwerven van inzicht in de oorzaken en omstandigheden die problemen veroorzaken. We creëren omstandigheden die bijdragen aan het veiligheidsgevoel en het vertrouwen van de hond. Doordat de eigenaar inzicht heeft in het gedragsprobleem van zijn of haar hond, kan men de eigen houding aanpassen en door middel van vriendelijke, geweldloze maar duidelijke communicatie, de juiste begeleiding geven en kunnen problemen afnemen en verdwijnen.

Opgelet: Oplossen van het gedragsprobleem van je hond gaat niet vanzelf. Je hebt er moed en inzet voor nodig. Daarom is het volgen van coaching onder begeleiding van een professioneel hondentrainer wellicht noodzakelijk.
 

Hoe kan je een gedragsprobleem van je hond oplossen?

Oplossen van een gedragsprobleem van je hond kan je alleen als je eerst weet wat het uist inhoudt. Een probleemgedrag of gedragsprobleem wordt omschreven als gedrag dat sociaal niet aanvaard wordt. Enkele voorbeelden van gedragsporblemen zijn: uitzonderlijk veel blaffen, opspringen, uitvallen of trekken aan de lijn, bijten of verlatingsangst.

Bij gedragsproblemen van honden zijn er altijd 2 percepties: hoe ervaart je hond zijn gedrag en hoe ervaart zijn verzorger het gedrag. Soms is er ook de perceptie van familileden, buren en andere hondeneigenaren die hun mening over je hond en over hoe jij met je hond zou moeten omgaan.

Vanuit de visie van de hond is elk gedrag een uiting van een gevoel. Dit gevoel kan bijvoorbeeld opwinding, blijdschap, angst of eenzaamheid zijn. Maar voor de hondeneigenaar kan probleemgedrag een last of ongemak zijn, of in het ergste geval een gevaar betekenen.

Om het gedragsprobleem van je hond aan te pakken, werken ik met online sessies voor hondengedragsbegeleiding. Tijdens een eerste online gedragsonderzoek bekijken we het gedragsprobleem, zoeken we naar de oorzaak en reiken we advies en tips aan om op een effectieve manier met het probleemgedrag om te kunnen gaan. Daarna volgen nog 3 coaching sessies waarin ik jou begeleid bij het in praktijk brengen van de inzichten want dat zal uiteindelijk bijdragen tot de oplossing. Om je doel te bereiken, dien je op de juiste manier met de omstandigheden en je hond om te gaan en daarvoor heb je wellicht profesionele begeleiding nodig.

Boek een privébegeleiding

Merk je een gedragsprobleem bij je hond op? Zou je dit op een diervriendelijke manier willen oplossen? Tijdens online hondengedragsbegeleiding kunnen we samen bekijken wat de oorzaak is en hoe we dit kunnen aanpakken? Een begeleiding voor probleemgedrag omvat een consult van 2 uur en 3 sessies van 1 uur.

Visie Gedragsprobleem oplossen met de connectiemethode®

Welk gedrag je hond ook vertoont, het is belangrijk om te weten dat er niets mis is met je hond. Je hond is perfect zoals hij is. Je hond hoeft helemaal niet heropgevoed of getraind te worden met beloning of straf. Wat je hond nu nodig heeft, is jouw begrip, steun en leiderschap.

Jouw hond heeft jouw leiderschap nodig. Iedere hondeneigenaar heeft de capaciteiten om zichzelf te ontwikkelen tot het beste baasje van zijn of haar hond. Leiderschap volgens de principes van de connectiemethode® is leiderschap ten dienste van de hond. Je zorgt ervoor dat jouw hond jou als zijn begeleider gaat beschouowen en de bereidheid ontwikkelt om jou te volgen. Tijdens een coachingtraject ontwikkel jij de eigenschappen en vaardigheden van een hondenbegeleider die het verschil zal maken. Je zal er voor je hond kunnen zijn en samen met hem problemen kunnen oplossen.

Ik kan je helpen aan de hand van online gedragsbegelediing en coaching.

Aan de connectiemethode®  is ook een professioneel netwerk van hondengedragsbegeleiders verbonden die houder zijn van ons eigen Quality Label. Wil je graag coaching bij je thuis door een professioneel hondengedragsbegeleider – de connectiemethode®?
Vind een hondengedragsbegeleider voor coaching aan huis: BelgiëNederland

Wat mag je van online hondengedragsbegeleiding verwachten

Z

Je leert het gedrag van je hond te begrijpen

Z

Je benadert je hond via een vriendelijke en respectvolle communicatie

Z

Je leert praktische vaardigheden om beter met je hond om te kunnen gaan

Z

De vorderingen die je maakt worden op de voet gevolgd en bijgestuurd waar nodig.

Z

Je bouwt een diepe band op met je hond zodat hij weet dat hij je kan vertrouwen.

Z

Permanente ondersteuning via digitale weg (Zoom, WhatsApp en tel).

Z

Grote beschikbaarheid van 9 uur tot 19 uur.

Z

Extra ondersteuning en coaching bij je thuis door een professioneel hondengedragsbegeleider – de connectiemethode® in België en Nederland.

Wil je meer lezen over gedragsproblemen bij honden, dan kan je onze blogpagina raadplegen.
In het artikel ‘het gedragsprobleem van je hond oplossen, hoe doe je dat’ verwerf je inzicht in probleemgedrag van honden en leer je het bewust aan te pakken.
In het boek ‘Je hond opvoeden met de connectiemethode’ lees je meer en verwerf je inzicht in oorzaken en oplossingen voor het gedragsprobleem van je hond.

Volg onze workshops

In de praktijkgerichte workshops leer je alles over de opvoeding van je hond volgens de connectiemethode®.

De reeks van workshops bestaat uit 4 lesavonden. Elke avond wordt 1 onderwerp uitvoerig besproken. Het is mogelijk in te schrijven voor 1 onderwerp.

Praktische informatie

Online hondentraining bij het oplossen van het gedragsprobleem van je hond
Bij online hondentraining voed je je hond op in zijn vertrouwde gezinssituatie. Door aan de hand van videobeelden en livevideo de observatie in huis te obeserven is het duidelijker om de oorzaak van het ongewenste gedrag in kaart te brengen. Zo kunnen we het inzicht geven in het gedrag en het correcte advies geven.
Voor een geslaagde begeleiding is er minstens een reeks van 4 sessies nodig. De eerste consultatie is een gedragsonderzoek en duurt ongeveer 2 uur. Nadien volgen nog 3 opvolgsessies van 1 uur per sessie.

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt, ontvang je een link met gegevens om in te loggen in Zoom.

Tarieven

Z

4 online coaching sessies €425 – opvolging via WhatsApp en telefoon inbegrepen.

Z

Online gedragsconsult €25 per aangevat kwartier, inclusief bestuderen van vooraf bezorgde video’s over het gedrag en de leefomstandigheden van je hond.

Z

100% tevredenheidsgarantie na eerste sessie van 2 uur – anders 100% terugbetaling.

Geert De Bolster

Geert De Bolster

Antwoord meestal binnen de 3uur

De chat is nu Offline

Geert De Bolster

Hallo 👋,

Met Geert, hoe kan ik je helpen?

Start met chatten
chat