Onze FAQ

Veel gestelde vragen

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wat betekent de connectiemethode?

De beste manier om honden met respect te behandelen, en ze de plaats in de wereld te geven waar ze recht op hebben.

We weten dat honden ons gelukkig kunnen maken, en nemen daarom een hond in huis. Maar honden kunnen mensen enkel gelukkig maken als ze eerst zelf gelukkig zijn.

Wanneer mensen honden de zorg bieden die ze nodig hebben, ontstaat er een hechte band tussen beide. Dat noemen we de connectie, een aangenaam gevoel van in verbinding zijn.

Opvoeden volgens de connectiemethode gebeurt door middel van mindful communicatie. De hond krijgt bestaansrecht zoals hij is, en er wordt voor hem gezorgd. Het betekent opvoeden met liefde en geduld. Bij de connectiemethode staat de hondenliefhebber ten dienste van zijn hond. Met natuurlijk leiderschap biedt hij zijn hond de kans om zich aan te passen aan het drukke leven van de mens.

Een puppy krijgt van zijn verzorger de mogelijkheden om zich optimaal te ontwikkelen. De puberende hond krijgt ondersteuning op weg naar de volwassenheid.

De hondenverzorger heeft begrip en mededogen voor negatieve gevoelens, zodat ze kunnen transformeren tot vertrouwen.

Binnen de connectiemethode gaat de hondenverzorger op een respectvolle manier om met zijn hond, om zijn doel te bereiken: “samen met zijn hond gelukkig zijn”.

Wat is het verschil tussen De Bolster Hondengedragsbegeleiding en de modale hondenschool?

Sinds 1986 bestaat onze dagtaak uit het helpen van hondenverzorgers bij het opvoeden van hun puppy en begeleiden van het omgaan met probleem(gevend) gedrag.

Individuele begeleiding in Brugge of bij je thuis

Bij De Bolster Hondengedragsbegeleiding krijg je individueel advies over omgaan met je hond en over het probleemgedrag van je hond. De hondengdragsbegeleiding gebeurt op individuele basis. We geven geen hondentraining maar leren je mindful communiceren met je hond. Daardoor ontstaat er een connectie tussen jou en je hond, en wordt samenleven aangenaam. De begeleiding kan zowel bij ons in Brugge als bij jou thuis doorgaan.

Geen extra tijd noodzakelijk

Je hoeft geen extra tijd vrij te maken om te oefenen. De opvoeding van je hond is een voortdurende oefening en gebeurt terwijl je met hem communiceert op een vriendelijke en geweldloze manier. Beloning (snoepjes) of straf zijn overbodig.

Begeleiding voor het hele gezin

De Bolster Hondengedragsbegeleiding begeleidt het hele gezin. Alle gezinsleden (ook kinderen) kunnen betrokken worden bij de coaching.

Hoe gebeurt de opvoeding van mijn pup of hond?

Opvoeden betekent: zorgen dat je puppy krijgt wat hij nodig heeft. Daar heb je inzicht voor nodig in hondengedrag. Bovendien is het goed om te weten hoe honden communiceren en hoe je leiding geeft aan een hond.

We voeden jouw puppy niet op, maar begeleiden jou in het proces.

Het boek van Geert De Bolster:
Je hond opvoeden met de Connectiemethode®

Het boek 'Je hond opvoeden met de connectiemethode' is jouw gids die je helpt bij de opvoeding van je hond. Je leest in dit boek meer over:

N

het natuurlijk gedrag van honden

N

verschillende ontwikkelingsfasen van honden

N

hondentaal

N

hondengedrag

N

de socialisatie van een puppy

N

gedrag van een puberende hond

N

probleemgedrag van honden

Je hond opvoeden met de connectiemethode Boek van Geert De Bolster

Wil je een gesigneerd exemplaar? Dat kan! Laat het weten bij de bestelling en we schrijven een persoonlijke boodschap.

Geert De Bolster

Geert De Bolster

Antwoord meestal binnen de 3uur

De chat is nu Offline

Geert De Bolster

Hallo 👋,

Met Geert, hoe kan ik je helpen?

Start met chatten
chat