De connectiemethode Geert De Bolster logo header

De connectiemethode®

Wil je dat je hond zich tot een aangenaam huisdier ontwikkelt?

Ik kan me geen andere manier van omgaan met honden meer indenken sinds ik een half jaar geleden écht kennis maakte met de connectiemethode van Geert. Voor mij voelt het als heel naturel omgaan met deze prachtige dieren.

Sara Vandenbergh

Hondentraining is een illusie

Klassieke hondentraining geeft je de indruk de touwtjes in handen te hebben, maar niets is minder waar. Je leert een bepaald gedrag aan om je hond te laten doen wat je vraagt. Alleen laten de omstandigheden dit niet altijd toe. Zodra die veranderen en jij je niet als hondentrainer kan opstellen, doet je hond niet meer wat je hem geleerd hebt. Dat komt omdat hij geconditioneerd is, en alleen onder specifieke voorwaarden dat doet wat je hem geleerd hebt.

Voed je hond op tot een zelfstandig en gelukkig huisdier

Je hond is een sociaal dier dat steun en leiding nodig heeft van een zelfbewuste en vriendelijke leider. Jij kunt je hond opvoeden zodat hij zich écht gaat aanpassen aan het leven binnen jouw gezin en zelf leert hoe zich het best te gedragen. Dat doe je door jouw kennis over honden bij te scholen en jezelf te ontwikkelen tot het beste baasje voor je hond. Je hond zal jouw vertrouwen en kunde opmerken en zich automatisch door jou laten begeleiden. Het effect is een gelukkige hond, een gelukkig baasje en een gelukkige relatie tussen hond en mens.

 

Wat heeft de connectiemethode® jou te bieden

Hond centraal, Geert luistert en geeft advies op maat, ook baasje wordt met zachte hand gecoacht en bijgestuurd ;p, focus op liefde voor je dier en NIET vanuit machtspositie respect opbouwend, geen traditionele beloningsaanpak, wel grenzen aangevend
Sylvia Van Loo
Alle trainingen zijn zinloos geweest! Met de connectiemethode leer je omgaan met je lieve viervoeter, de sleutel tot een succesvolle opvoeding. Lucca is rustig nu, minder angstig en nog steeds een grote lieverd, dankjewel Geert
Ann Vandewynckele
Tijdens mijn studies deed ik de opleiding bij Geert. Ik was vooral op zoek naar antwoorden die ik niet vond bij de beloningsgerichte hondenschool. De connectiemethode is zoveel meer dan enkel hondengedrag en ondersteunen van hondeneigenaars, een soort 'way of life'.
Laura Decoene
Ik merk op hoe belangrijk de connectiemethode voor mij al geweest is. Dat ik als mens en als verzorger al zoveel gegroeid ben. En eigenlijk ook wel trots daar op ben. Want toen ik zo teleurgesteld en gekwetst was in mezelf, was omdat ik mijlenver zat van waar ik nu ben.
Mariet Vandeweghe

Blije hond, aangename hond

Hoe meer het welzijn van je hond een garantie is, hoe meer blijheid hij ervaart, hoe gelukkiger hij zich voelt en hoe makkelijker hij zijn gedrag kan aanpassen. Je hond gedraagt zich immers op een bepaalde manier om jou iets te vertellen. Dus hoe beter jij hem begrijpt en zijn noden kent, hoe makkelijker het wordt om hem te begeleiden.

 

Met de connectiemethode® krijg je de nodige inzichten, en leer je hond vriendelijk met je viervoeter omgaan. Het effect is dat je hond zich goed gaat voelen, blij en gelukkig wordt. Een gelukkige hond vertoont aangenaam en sociaal gedrag.

Zo werkt de connectiemethode®

Het resultaat van de opvoeding van je hond steunt op 3 pijlers:

 

  1. 20% van het resultaat bekom je door kennis en inzicht over honden te verwerven.
  2. 30% van het resultaat bekom je door in connectie te treden met gelijkgezinde hondeneigenaren.
  3. 50% van het resultaat bekom je door je hond leiding en steun te geven en het principe van Leading By Example toe te passen.

Ontdek wat de connectiemethode® je nog meer te bieden heeft

Veel gestelde vragen

Om de connectiemethode te leren kennen kan je het boek: Je hond opvoeden met de connectiemethode lezen. Daarmee zal je al heel wat inspiratie opdoen om volgens deze vriendelijke en geweldloze communicatiemethode met je hond te kunnen omgaan en hem op te voeden.

 

Met individuele begeleiding door een professionele hondengedragsbegeleider bij je thuis, kan je stap voor stap je hond opvoeden en effectief leren omgaan met het eventuele probleemgedrag van je hond.

 

De belangrijkste manier om met de connectiemethode aan de slag te gaan is door het te doen. Anderzijds is het belangrijk dat je wat kennis hebt over honden. Met de hondenschool online kan je online cursussen volgen over hondentaal, het begrijpen van honden en wandelen aan de leiband.

En als kers op de taart kan je lid worden van de warmste en veiligste online community voor hondeneigenaren. Daar kun je al je vragen kwijt, krijg je feedback en extra advies. Je kunt er de 2 wekelijkse live vraag en antwoordsessies met Geert De Bolster bijwonen en opnames herbekijken in de online leeromgeving.

Het probleemgedrag van je hond kan je optimaal begeleiden als je een goede band hebt opgebouwd met je hond waardoor er vertrouwen ontstaat en je hond je door jou gaat laten begeleiden. Dat is wat de connectiemethode je zal opleveren.
Meer info over de aanpak bij het omgaan met probleemgedrag vind je hier

Uiteraard kan je je puppy opvoeden met de connectiemethode. Je bouwt onmiddellijk een diepe band op met je pup waardoor hij zich makkelijker zal kunnen ontwikkelen tot een gezellige en leuke huishond. Meer info over puppybegeleiding met de connectiemethode vind je hier

Hondengedragsbegeleiders uit Vlaanderen die houder zijn van het Quality Label van de connectiemethode vind je hier

Hondengedragsbegeleiders uit Nederland die houder zijn van het Quality Label van de connectiemethode vind je hier

Met de connectiemethode doe je niet aan hondentraining. Door jouw eigen kunde en leiderschap ga je je hond op een natuurlijke wijze begeleiden zodat hij zich vanzelf gaat ontwikkelen tot een aangename familiehond.

Beloningsgerichte opvoeding en training van je hond, wordt door de connectiemethode als een vorm van manipulatie beschouwd. Dat betekent dat de relatie tussen jou en je hond er schade kan door oplopen.

 

De connectiemethode werkt vanuit het vertrouwen dat door een goede relatie wordt mogelijk gemaakt. Je hebt dus geen beloning met snoepjes en straf nodig.

Je hond een snoepje geven omdat je het leuk vindt, is helemaal oké. Maar je hond omkopen met snoepjes om je doel te bereiken, kan de relatie tussen jou en je hond verstoren. En wanneer je je hond gaat trainen met snoepjes, zal je hond enkel doen wat je vraagt als hij daar de motivatie voor heeft. De connectiemethode werkt dus niet met snoepjes.

Gehoorzaamheid is niet datgene wat we met de connectiemethode willen bekomen. Met de connectiemethode leren jullie beide naar elkaar luisteren. Door jouw kunde en leiderschap ontwikkel je natuurlijk gezag waardoor je hond vanzelf naar je gaat luisteren en begrijpen – een beetje zoals kinderen leren luisteren als er eerst naar heb wordt geluisterd.

Dominantie en hiërarchie zijn 2 beladen begrippen die door hondeneigenaren vaak verkeerd worden begrepen. Er is niets mis met dominantie en hiërarchie, integendeel. Iedere relatie is gebaseerd op leiden en volgen en in iedere groep is er sowieso iemand die als leider wordt beschouwd en door de andere leden van die groep met plezier wordt gevolgd.

€ 24,95

Je hond opvoeden met de connectiemethode

Het boek ‘Je hond opvoeden met de connectiemethode’ is jouw gids die je helpt bij de opvoeding van je hond. Je leest in dit boek meer over

Geert de Bolster De connectiemethode Boek

Krijg toegang tot de GRATIS cursus

6 spelregels om je hond op te voeden

Wij nemen je privacy ernstig

Krijg toegang tot de GRATIS cursus

6 spelregels om je hond op te voeden

Wij nemen je privacy ernstig

Krijg toegang tot de GRATIS cursus

6 spelregels om je hond op te voeden

Wij nemen je privacy ernstig