Newsletter

Newsletter

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe workshops, opleidingen en special events...

Mindwise Logo

  • Opleiding hondengedragsbegeleider
  • Hondengedragsbegeleider opleiding
  • Opleiding honden connectiemethode

Onze visie over professionele hondengedragsbegeleiding

Een hondengedragsbegeleider - de connectiemethode is in de eerste plaats een coach voor de hondenverzorger. Zijn expertise over hondengedrag wordt aangewend om de verzorger en de hond te begrijpen en hen te begeleiden op basis van mindful communicatie met als doel: de connectie tussen hond en verzorger mogelijk te maken en hun geluksbeleving te versterken.

Hondengedragsbegeleiding met de connectiemethode

Honden en hun mensen samen gelukkig laten zijn

Honden en mensen zijn perfect zoals ze zijn en hebben alles in zich om samen gelukkig door het leven te gaan. Een hondengedragsbegeleider - de connectiemethode staat ten dienste van de verzorger en diens hond. Hij heeft de intentie om hen te begrijpen en hem de weg naar vreugde en plezier te tonen.

Problemen horen bij het leven

Bepaalde omstandigheden kunnen de oorzaak zijn dat de opvoeding van de hond niet vanzelf verloopt of dat er probleemgedrag ontstaat. Dat kan iedere hond en mens overkomen. De hondengedragsbegeleider - de connectiemethode zal mindful luisteren beoefenen en samen met de verzorger het licht op het probleem laten schijnen. Op die manier wordt duidelijk wat de oorzaak van het probleem is en hoe men ermee kan omgaan.

Omgaan met het probleem als oplossing

Zowel bij de opvoeding van een pup, als wanneer een hond ongewenst gedrag vertoont, kan de verzorger stress en frustratie ervaren. Hondengedragsbegeleiding - de connectiemethode probeert niet om het gedrag van de hond te veranderen maar coacht de verzorger om met de eigen stress en met het gedrag van de hond om te gaan. Door niet meer in de strijd te gaan met de problemen ervaren hond en verzorger rust. Vanaf dan is het mogelijk om op een effectieve manier te handelen zodat de negatieve gevoelens van de hond, de belangrijkste oorzaak van het probleemgedrag, kunnen transformeren tot gevoelens van veiligheid, vertrouwen en vreugde, de basis voor gewenst gedrag van de hond.

Geen hondentraining en geen hondengedragstherapie

Hondengedragsbegeleiding - de connectiemethode bestaat uit mindful communicatie en het aanreiken van praktische handvatten aan de hondenverzorger om met het gedrag van hun hond om te gaan. 

We doen niet aan hondentraining of - gedragstherapie. Dergelijke technieken zijn middelen om het dier te manipuleren en te forceren. Gedragsmodificatie is gericht op gedragsverandering van de hond, wat ervoor zorgt dat men de hond als object gaat zien of hem een bepaalde verantwoordelijkheid toedeelt. De enige die enige verantwoordelijkheid kan opnemen en de keuze kan maken om zich anders te gaan gedragen, is de verzorger zelf.

Mindfulness - Vriendelijke en geweldloze communicatie met iedereen

De hondengedragsbegeleider - de connectiemethode beoefent mindful communicatie.
Vriendelijke en geweldloos omgaan met honden is enkel mogelijk als met diezelfde intentie kan uitbreiden naar de hondenverzorger en de ganse samenleveing. Mindfulness beoefenen maakt het mogelijk om vriendelijkheid en geweldloosheid in het dagelijks leven te impliceren. Het welzijn van honden kan er alleen maar wel mee varen.

Meer info over de connectiemethode

Lees het boek "Je hond opvoeden met de connectiemethode".

Opvoeding van uw hond.
Individuele begeleiding bij het oplossen van probleemgedrag van uw hond.

meer info

Opleiding tot hondengedragsbegeleider.
Workshop voor professionele hulpverleners.

meer info