Newsletter

Newsletter

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe workshops, opleidingen en special events...

Mindwise Logo

  • Mindfulness

Mindfulness is kijken naar wat er is.

De houding die men als hulpverlener in contact met de ander aanneemt, draagt niet alleen bij tot de kwaliteit van de hulpverlening die men aanbiedt maar beïnvloedt ook het mentaal en emotioneel welzijn van de hondengedragsbegeleider zelf.

Een probleem helpen oplossen

Helpen betekent echt bereid zijn om te luisteren en aandacht hebben voor datgene wat er bij de de hond en de klant speelt.
Het beoefenen van mindfulness is een praktijk in open, milde en niet oordelende aandacht voor wat er is. U kunt het ook omschrijven als het cultiveren van kwaliteitsvolle en vriendelijke aandacht.

"Mindfulness is verblijven in het huidige moment en gewaarzijn van alles wat er is, zowel van de positieve als de negatieve elementen die in onszelf en om ons heen zijn. We leren hoe we de positieve elementen kunnen voeden en hoe we de neagtieve kunnen herkennen, omarmen en transformeren".
Thich Nhat Hanh

U zal hoofdzakelijk met mensen werken

Uiteraard wordt u expert in hondengedrag. Maar het is de klant die met zijn hond zal omgaan. Het is de hondenliefhebber zelf die het probleemgedrag van zijn hond zal oplossen. U, als hondengedragsbegeleider wordt de personal coach van de mens naast de hond.
Dankzij een mindful houding tijdens het coachen van mensen en het omgaan met honden bereikten onze klanten schitterende resultaten met hun honden. Wij willen deze wijze van communiceren aan u doorgeven zodat u effectief zal zijn in het uitvoeren van uw job als hondengedragsbegeleider.

Mindful omgaan met mensen en honden

In beide modules is er telkens 1 wekend waar we tijd nemen om stil te staan bij wat het betekent om hondenliefhebbers te coachen.
Er wordt gewerkt met kwalitatieve aandacht voor het perspectief van de hond en de klant.
Module 1 - Instructeur - Opvoeder: efficiënte maar open en vriendelijke communicatie met de klant.
Module 2 - Specialist probleemgedrag: open en milde aandacht voor de emotionele beleving van de hond en de klant.

Meer weten? Neem gerust contact op.

Opvoeding en training van uw hond.
Individuele begeleiding bij het oplossen van probleemgedrag van uw hond.

bezoek mindwise

Opleiding tot hondengedragsbegeleider.
Workshop voor professionele hulpverleners.

meer info