Newsletter

Newsletter

Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuwe workshops, opleidingen en special events...

Mindwise Logo

  • Opleiding hondengedragsbegeleider
  • Hondengedragsbegeleider opleiding
  • Opleiding honden connectiemethode

Onze visie

Een hondengedragsbegeleider stapt in de rol van een hulpverlener met een missie: Het emotioneel welzijn van hond en mens bevorderen.

Bij het handelen volgens de principes van de connectiemethode richt men zich op de gevoelens van hond en mens en krijgen noden en wensen ten volle bestaansrecht.

Natuurlijk omgaan met honden

Omgaan met emoties en gevoelens van de hond
De connectiemethode kijkt naar de gevoelens die gedrag sturen. Honden ervaren dezelfde emoties en gevoelens als mensen. Honden kunnen blij, speels, enthousiast en lief zijn, maar kunnen ook angstig, paniekerig, verdrietig, boos en woedend zijn. Omdat het de emoties en gevoelens zijn die het gedrag van de hond bepalen richt de connectiemethode zich op het begrijpen van - en het omgaan met deze gevoelens. We weten dat emoties die positieve gevoelens doen ontstaan, kunnen aangewend worden om, emoties die negatieve gevoelens doen ontstaan te transformeren tot vertrouwen, rust, evenwicht en vrede.

Samenwerken door natuurlijke communicatie
Omdat mensen dezelfde emoties en gevoelens hebben als de hond en ook over dezelfde communicatiemiddelen beschikken, zet de connectiemethode in op samenwerking door natuurlijke communicatie. Gedragstrainining met beloning en straf heeft geen prioriteit bij de connectiemethode.

Omgaan met honden zoals ze zijn
Emoties en gevoelens zijn aangeboren en hebben stuk voor stuk hun nut. Zowel tijdens de puppyopvoeding als bij het omgaan met de adolescente hond als bij interventie bij probleemgedrag wijst de connectiemethode geen enkele emotie af. Bij het toepassen van de connectiemethode heeft men respect voor de hond zoals hij is.

Ook hondenliefhebbers krijgen ten volle bestaansrecht
De gevoelens, gedachten en ideeën van de mens krijgen bij de connectiemethode ten volle bestaansrecht. We werken samen met als doel: Evenwicht, rust en vreugde creëren in de relatie tussen mens en hond.

Mindfulness voor een evenwichtige en vreugdevolle samenwerking
Natuurlijke communicatie is vriendelijk en geweldloos als ze wordt gevoed met mindfulness. Mindfulness werkt niet alleen voedend voor de relatie tussen de verzorger en zijn hond maar zorgt voor een goede basis voor communicatie met iedereen. Een mindful houding inspireert tot vriendelijke en vreugdevolle contacten. Uit het toepassen van de connectiemethode put men kracht. 

Bekijk een lezing over omgaan met honden die uitvalen naar andere honden aan de leiband en ontdek meer over de connectiemethode.

Bekijk een lezing over welzijn van honden vanuit het perspectief van de connectiemethode

Opvoeding van uw hond.
Individuele begeleiding bij het oplossen van probleemgedrag van uw hond.

meer info

Opleiding tot hondengedragsbegeleider.
Workshop voor professionele hulpverleners.

meer info